VALG: Landsstyret i Norsk medisinstudentforening (Nmf) sammen med samt Marit Hermansen og Eivind Valestrand. Bildet er tatt etter det ekstraordinære årsmøte denne uken der Rannei Hosar (til høyre for midten) ble valgt til å lede foreningen ut året. Foto: Legeforeningen

Rannei Hosar er ny leder for medisinstudentene

Ranei Hossar (23) ble valgt til leder på ekstraordinært landsmøte i Norsk medisinstudentforening (Nmf).

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

NY LEDER: Rannei Hosar under Legeforeningens årsmøte tidligere i år. Foto: Thomas Barstad Eckhoff/Legeforeningen

Etter bare et halvt år valgte Inger Heimdal i mai å trekke seg fra lederervet i Nmf med umiddelbar virkning. Nestleder Rannei Hosar tok midlertidig over ledervervet, og under et ekstraordinært landsmøte denne uken fikk hun tillit fra landsstyret til å fortsette i lederrollen ut året.

Hosar kommer opprinnelig fra Skjåk i Gudbrandsdalen, og studerer ved NTNU i Trondheim. Hun går fjerde studieåret på forskerlinjen på medisinstudiet. Forskningsprosjektet hennes er i helsetjenesteforskning, og handler om multimorbide pasienter sine pasientforløp. Hosar har vært aktiv i ulike roller i Nmf siden hun startet på studiet.

– Utfordrende
– Den forrige Nmf-lederen trakk seg på grunn av samarbeidsproblemer i styret. Hvordan er det å overta i den situasjonen?

– Det var utfordrende å overta lederansvaret på så kort tid, spesielt i kombinasjon med å være fulltidsstudent. Det er stor forskjell på å være tillitsvalgt på fulltid og å ha et lederverv ved siden av studiet, slik jeg nå har. Samtidig har jeg opplevd sterk støtte og velvilje fra våre tillitsvalgte, som har sørget for at min overgang skulle bli best mulig. Jeg opplever at de tillitsvalgte er sterkt motiverte, og jeg er trygg på at vi vil fortsette det konstruktive arbeidet i styret fremover.

– Hva gjør deg til en god Nmf-leder?

– Jeg har bred erfaring fra medisinstudentpolitikken i Norge og noe internasjonal erfaring. Jeg har engasjert meg spesielt i internasjonalt helsearbeid, folkehelsearbeid, helsesystemer og pasientsikkerhet. Som person er jeg målbevisst, prinsippfast og ansvarsbevisst. Samtidig har jeg mye å lære, og jeg gleder meg til å få utvikle meg som leder sammen med de andre tillitsvalgte i Nmf, sier Hosar.

Vil jobbe for flere LIS1-stillinger
– Hva blir den viktigste saken for Nmf framover?

Økning av antall LIS1-stillinger. Det er paradoksalt at flere hundre ferdigutdannede leger venter på å få starte spesialiseringen sin, samtidig som det er mangel på legespesialister. Dette er ikke bærekraftig hverken for Norge eller for landene vi må importere spesialister fra for å dekke vårt eget behov, sier hun.

Powered by Labrador CMS