Illustrasjonsfoto: Colourbox Foto:

Høyesterett avslo anke om varslerpåstand fra tidligere OUS-forsker

Forskeren har dermed tapt i tre rettsinstanser.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Den tidligere forskeren og OUS-stipendiaten hevdet å ha blitt utsatt for represalier etter å ha varslet om dårlig arbeidsmiljø. Sykehuset har tilbakevist påstanden.

Forskeren saksøkte på bakgrunn av dette OUS, men tapte saken både i Oslo tingrett i 2017, og også i lagmannsretten tidligere i år.

 Nå har Høyesteretts ankeutvalg enstemmig funnet at det ikke er grunn til å oppheve lagmannsrettens dom. Dommen blir dermed stående.
Varslet om deprimerte medarbeidere
Det var i 2014 at skal forskeren blant annet skal ha varslet om at medarbeiderne var deprimerte på grunn av tvister som hadde oppstått og fordi ledelsen var fraværende. De ansatte manglet veiledning og ledelse, og noen ble syke som følge av dette, heter det i dommen fra Borgarting lagmansrett.
Forskeren krevde erstatning og oppreisning for gjengjeldelser.

Lagmannsretten konkluderte videre med at den ankende part ikke har sannsynliggjort at forskeren varslet om det dårlige psykososiale arbeidsmiljøet og diskriminering på et møte i januar 2014.

Siden retten har kommet frem til at det ikke fant sted varsling på dette tidspunktet - var det ikke nødvendig å ta stilling til om forskeren har blitt utsatt for gjengjeldelser fra arbeidsgiveren, eller spørsmålet om erstatnings- eller oppreisningsansvar for OUS.

I dommen fra lagmannsretten heter det at det er ubestridt at forskeren har varslet til sykehusets ledelse på flere senere tidspunkt.

Powered by Labrador CMS