HOD: – Vi er konkrete

Det er brudd i forhandlingene mellom Legeforeningen og staten om fastlegeoppgjøret.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Legeforeningen er ikke fornøyd med tilbudet fra staten, og mener at tilbudet ikke er konkret nok.
Statssekretær Maria Jahrmann Bjerke (H) reagerer på at Legeforeningen uttrykker frustrasjon over at regjeringen legger frem en handlingsplan for fastlegeordningen først våren 2020.

Statssekretær Maria Jahrmann Bjerke (H) Foto: Per Corneliussen

– Dette holder ikke, det er både for lite – og det kommer for sent, uttalte legepresident Marit Hermansen til Dagens Medisin mandag.

Jahrmann Bjerke sier at tidspunktet for handlingsplanen er satt på bakgrunn av fristen for fastlegeevalueringen, som HOD og Legeforeningen kom fram til sammen.

– Vi har vært enige om fristen for denne evalueringen, som er satt til 1.september 2019. Ettersom handlingsplanen, som skal være klar våren 2020, følger opp evalueringen, så mener vi at dette er et ganske så konkret og raskt løfte om oppfølging.

Ifølge Jahrmann Bjerke skal handlingsplanen følge opp evalueringen med konkrete tiltak og arbeidet som er gjort i trepartssamarbeidet.

– Hvor omfattende vil handlingsplanen bli?

– Det kommer an på resultatet av evalueringen, det er for tidlig å si nå. Vi har vært tydelige på at det er grunn til å se på hele fastlegeordningen og til å fornye og modernisere. Det er et stort arbeid som pågår nå, sier hun.

Powered by Labrador CMS