NY TOPPSJEF: – Å få lede et så spennende og nytenkende universitetssykehus er virkelig et samfunnsoppdrag som jeg ønsker å ta del i, sier St. Olavs nye administrerende direktør, Grethe Aasved. Arkivfoto Foto:

Grethe Aasved blir ny direktør på St.Olavs hospital

Etter ti år i det private, går Grethe Aasved (63) til direktørjobben ved St. Olavs hospital.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

– Da stillingen som administrerende direktør ved St. Olavs hospital ble aktuell, var jeg ikke i tvil.  For meg er det viktig at jeg kan identifisere meg med målet - hvor man vil - og det gjør St. Olavs hospital.

Det uttaler Grethe Aasved til stolav.no.

Aasved har vært administrerende direktør for Aleris Helse AS i ti år.
Etter planen tiltrer hun stillingen som administrerende direktør ved St. Olav til høsten.

Grethe Aasved er 63 år, bosatt i Oslo og opprinnelig fra Snåsa. Hun er utdannet fysioterapeut og lege, spesialist i psykiatri og har flere års erfaring fra indremedisin. I tillegg har hun flere kurs og utdanning innen ledelse, samt en rekke verv i ulike råd og utvalg på CV-en.

Aasved trekker frem blant annet integrasjonen med NTNU og arbeidet med Helseplattformen som viktige motivasjonsfaktorer for direktørjobben.

– Det som er særlig spennende på St. Olav er integrasjonen med NTNU og fokuset på kort vei fra forskning til klinikk. Jeg er overbevist om at dette er svært viktig for å nå visjonen om fremragende behandling, i tillegg til at det legger grunnlaget for god rekruttering av dyktige fagfolk. I en kunnskapsbedrift som St. Olav er det medarbeiderne som er nøkkelen til suksess, og ikke minst den innovasjonskraften som ligger i å involvere og dele kunnskap.

– Jeg vil også fremheve den strategiske helhetstenkningen; helseplattformen, standardiserte pasientforløp og fokuset på at pasienten skal møte én helsetjeneste. Å få lede et så spennende og nytenkende universitetssykehus er virkelig et samfunnsoppdrag som jeg ønsker å ta del i, sier hun i en pressemelding.

Nils Kvernmo sluttet som direktør ved St. Olav ved årsskiftet.

Styreleder ved St. Olavs hospital, Anne Breiby, uttaler at hun er fornøyd med å ha fått Grethe Aasved på plass etter en lang og tidkrevende prosess, med blant annet utsatt søknadsfrist.

– Grethe Aasved har en meget imponerende CV, og vi er sikre på at hun kan gjøre en god jobb for St. Olavs hospital. Hun har solid ledererfaring og den formelle kompetansen vi ser etter. Gjennom henne mener vi at St. Olav har fått en leder som både kan fortsette utviklingen i den retningen som er valgt og tilføre St. Olav noe nytt. I utlysningen søkte vi etter en synlig, samlende og resultatorientert leder, og det mener vi nå at vi får. Vi er svært fornøyde med at hun nå har takket ja til jobben, uttaler Breiby.

Powered by Labrador CMS