Christine Bergland, direktør for E-helsedirektoratet, fortalte om det nye nettstedet på Helse- og kvalitetsregisterkonferansen i Tromsø tirsdag. Nettstedet helsedata.org, går live ondag morgen. Foto: Anne Grete Storvik

Åpner nytt nettsted for forskerhjelp

Det nye nettstedet helsedata.org skal hjelpe forskerne med å orientere seg om hvilke datakilder som finnes.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

TROMSØ (Dagens Medisin): Tirsdag startet Helse- og Kvalitetsregisterkonferansen 2018 som samler over 500 deltakere fra hele landet.

Konferansen er et samarbeid mellom Nasjonalt servicemiljø for medisinske kvalitetsregistre, Direktoratet for e-helse, Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet.

Onsdag morgen går et nytt nettsted for forskere live, nemlig helsedata.org, fortalte Christine Bergland, som er direktør i E-helsedirektoratet.

Helsedata.org, er ifølge Bergland en meget forsiktig start på noe som i fremtiden skal bli Helseanalyseplattformen, et arbeid som direktoratet er i gang med.

Men hun understreker at det nye nettstedet er svært enkelt, og avviser at dette er en tidlig helseanalyseplattform som sådan.

– Dette er en enkel start på en framtid der forskerne vil få en enklere hverdag. Nettsiden skal gi veiledning til hvordan forskerne kan søke om prosjekter og informasjon om hvilke datakilder som finnes, sier hun til Dagens Medisin.

 Man kan imidlertid ikke gå inn i datakildene, ifølge Bergland.

I første omgang omfatter nettsiden helseforskning, men på sikt kan den bli utvidet mot andre fagfelt.

Powered by Labrador CMS