Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
NY JOBB: Anne Hafstad (60) blir journalist i Dagens Medisin. Foto: Per Corneliussen

Anne Hafstad til Dagens Medisin

Tidligere Skup-vinner Anne Hafstad (60) vender tilbake til journalistikken og begynner i Dagens Medisin.

Publisert: 2018-02-09 — 15.30
Denne artikkelen er over fire år gammel.

Anne Hafstad har vunnet den prestisjefylte Skup-prisen for undersøkelse journalistikk to ganger (2000) og (2005).

Som journalist i Aftenposten, vant Hafstad den første prisen for å avdekke feilmedisinering med Dexamin av hyperaktive barn.

For den andre Skup-prisen, Vannverksskandalen på Romerike, fikk Hafstad, sammen med kollegaene Siri Gedde-Dahl og Alf Endre Magnussen, også utmerkelsen tidenes Skup (2010).

Hafstad mottok i 2009 Karl Evangs pris for god formidling av helse.

-Tidenes helsejournalist
- For meg er det så enkelt som at Anne Hafstad er tidenes beste norske helsejournalist. Når jeg opplever at Anne både er veldig motivert og engasjert for å bruke sin store arbeidskraft på journalistikk igjen, så blir man begeistret. Det er veldig hyggelig for oss at hun har takket ja til å drive helsejournalistikk i vår redaksjon. Det vil være et betydelig løft for vårt miljø, sier Markus Moe, ansvarlig redaktør i Dagens Medisin.

 Moe sier at Hafstad skal arbeide som nyhetsjournalist, men at hun også kommer til å få en dedikert rolle som kommentator, vil lede flere av Dagens Medisins fagseminarer og for øvrig delta i den offentlige helsedebatten.

- Når jeg først skulle tilbake til journalistikken er jeg stolt og glad over at det ble Dagens Medisin. Det er en viktig avis som setter dagsorden i Helse-Norge på en profesjonell og god måte. Jeg gleder meg til å jobbe med de aller beste helsejournalistene i landet, sier Hafstad.

Helsedirektoratet siden 2010
Siden 2010 har Hafstad arbeidet som avdelingsdirektør og prosjektdirektør i Helsedirektoratet, hvor hun blant annet har hatt ansvaret for gjennomføringen av pakkeforløpene for kreft.

Moe sier Dagens Medisin derfor vil være nøye med hvilke saker Hafstad går inn i den første tiden som journalist i avisen.

 Hafstad har også bakgrunn fra kreftomsorg på sykehus, i Kreftforeningen og som forsker ved Kreftregisteret hvor hun også tok sin doktorgrad.

 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!