Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Marit Hermansen, president i Legeforeningen. Arkivfoto.

Marit Hermansen, president i Legeforeningen. Arkivfoto.

Legeforeningen: – Ikke overrasket over trussel-avsløring

– Overraskende er denne avsløringen dessverre ikke, sier Marit Hermansen, president i Legeforeningen.

Annons:

Legeforeningen, som over år har rettet kritikk mot UNN-ledelsen, uttaler at de ikke er overrasket over avsløringen om at det er Tor Ingebrigtsen som framsatte de alvorlige truslene mot styreleder i Helse Nord, Marianne Telle.

Les mer: UNN-direktør Tor Ingebrigtsen står bak truslene mot Marianne Telle

– Dette er en svært alvorlig sak som rokker ved tilliten til styringssystemet i spesialisthelsetjenesten. Overraskende er denne avsløringen dessverre ikke. Våre tillitsvalgte har over år varslet om en fryktkultur ved UNN preget av knebling, trusler og gjengjeldelser, men lite har skjedd, uttaler Marit Hermansen.

– Dårlig pasientsikkerhetskultur og flere alvorlige tilsynssaker bekrefter den alvorlig svikten i ledelse. Men det må regelrette trusler til mot styrelederen i Helse Nord, før det får konsekvenser. Det er tankevekkende.

Ingebrigtsen: «Fryktkultur et utidig begrep»
Da Dagens Medisin intervjuet Tor Ingebrigtsen denne uken i forbindelse med at han annonserte sin avgang – og før det ble kjent at han hadde truet Telle, sa Ingebrigtsen at han mener at «fryktkultur er et utidig og uhensiktsmessig begrep som står i veien for nødvendig kommunikasjon».

Les hele intervjuet her: UNN-direktøren: - Fryktkultur er et utidig begrep

– For våre tillitsvalgte har dette klimaet og disse sakene vært tunge og vanskelige å stå i og håndtere over tid. Våre medlemmer ved UNN kvier seg for å påta seg tillitsvalgtverv.

UNN har en tid hatt problemer med å få folk til å ta verv som tillitsvalgte, og har per i dag ingen.

Det påpeker Hermansen:

– Det opplever vi ikke ved noen andre sykehus.

 – Sjokkerende og uakseptabelt
– At styrelederen i Helse Nord blir redd og vurderer politianmeldelse, vitner om en sjokkerende og uakseptabel lederadferd fra Ingebrigtsen. Det er tydelig at han ikke er i stand til å bygge tillit og lede sykehuset.

 – Nå må UNN-styret og Helse Nord ta ansvar. Ukulturen må frem i lyset. Den stikker dypere enn bare denne alvorlige saken. Hvordan har dette kunne passere over flere år? Her er det nok flere som har sett en annen vei og ikke vært et nødvendig korrektiv.

Legeforeningen opplyser at de ikke var kjent med at det var UNN-direktør Tor Ingebrigtsen som sto bak truslene mot styreleder i Helse Nord Marianne Telle før nyheten sprakk i går.

 

Kommentarer

Kommentarfunksjonen er stengt.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!