Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn
Artikkelbilde
GLEDE: Både de grønnkledde legene på anestesiavdelingen på Haukeland (stort bilde) , de hvitkledde på UNN i Tromsø (bilde nederst til venstre), en stor gjeng leger på St.Olavs hospital i Trondheim (bilde nederst til høyre) og en bukett leger ved Levanger sykehus (øverst til høyre) er glade for at konflikten er over. Nå ønsker de ro i sykehusene. Alle bildene er tatt av legene selv onsdag formiddag.

Legene jubler - og ønsker ro i sykehusene

Natt til onsdag kom Legeforeningen og arbeidsgiverforeningen Spekter til enighet om hvordan legers arbeidstid skal være.

Publisert: 2018-01-24 — 16.15
Denne artikkelen er over tre år gammel.
LEGENE SEIRET: Lindy Jarosch-von Schweder ved St.Olavs Hopital og kollegene var lette å be da vi ba dem ta en selfie for seieren.

(Artikkelen er oppdatert kl 18:08)

Dermed slipper partene å møtes i Rikslønnsnemnda torsdag, der saken skulle opp for andre gang.

Tillitsvalgte på sykehusene i de fire helseregionene forteller at de er glade og lettet:

– Gratulerer med dagen! er tidligere Ylf-tillitsvalgt ved Universitetssykehuset Nord Norge (UNN) Elisabeth Olstads første ord når Dagens Medisin ringer.

Nå ser hun fram til «ro i sykehusene»:

– Jeg er veldig glad for at vi har kommet fram til en løsning og det ser ut som alle er fornøyd.

– Det beste med dette er at vi nå får ro i sykehusene og vi kan se fremover og arbeide med pasientens helsetjeneste. Vi har fått på plass en ordning som sikrer at vi både kan planlegge fremover og ha forutsigbarhet. Vi er to parter som skal jobbe hardt.

– Videre er det bra at vi fikk landet saken med de gravide i siste trimester. Nå ser vi positivt på fremtiden, sier Olstad.

Gleden er også stor i Trondheim onsdag formiddag:

– Jeg opplever at Spekter har gått i seg selv, og snudd. Vi ser at man er helt avhengig av å spille på lag med legene, og nå må vi være på samme lag, sier Lindy Jarosch-von Schweder, fram til nå foretakstillitsvalgt på St.Olav – men som nå for øvrig er blitt konserntillitsvalgt i Helse Midt.

Konserntillitsvalgt i Helse Sør-Øst, Christian Grimsgaard, som også er sentralstyremedlem i Legeforeningen, vil ikke kalle enigheten en seier for legene:

– Etter mitt syn er dette ikke noen stor seier, men vi har fått presisert vår forståelse av avtalen slik den har vært praktisert i mange år. Om man ønsker å endre på dette, så krever det et helt annet avtalesystem. Det er vanskelig å se en annen innretning som gir arbeidsgiver samme fleksibilitet og arbeidstaker samme vern som dagens system, sier han.

I Bergen og på Haukeland nøler også foretakstillitsvalgt Geir Arne Sunde, med å omtale enigheten som en seier - men forteller at han selvsagt er svært glad.

– Jeg ser i sosiale medier at retorikken handler om at dette er en stor seier for Legeforeningen. Men forhandlinger er å gi og ta. Begge parter har fått gjennom saker som er viktige for dem. Vi her på Haukeland har tradisjonelt hatt et godt samarbeid med vår ledelse. Denne enigheten gir oss bare et enda bedre utgangspunkt foran 2018-opppgjøret, og for å fortsette det gode samarbeidet.

 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem
 • lege 28.01.2018 22.02.45

  Ikke den mest spennede artikkel uten å få vite hva kompromissen går ut ifra. Saken med vakter i 3. trimester var uansett bare en avledningsmanøver fra Spekter. Da slapp de å gi sykehuslegene mer lønn.

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!