Foto: Arkivfoto

Høie om PCI-kampen: – Uakseptabelt med trusler

– Jeg hadde ingen andre forventninger om at de kom til en konklusjon i dag, sier helseminister Bent Høie (H), som også sier trusler er uakseptabelt.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

BODØ (Dagens Medisin): Onsdag ettermiddag ble det klart at styret i Helse Nord sier ja til et PCI-tilbud i Bodø, og at dette i første omgang blir et dagtilbud.

- Styret har lyttet
Helseminister Bent Høie (H) har tilsynelatende sittet stille i båten hele dette året som krangelen har pågått i nord, mellom fagmiljøene i Tromsø og Bodø. Han har riktignok uttalt til media "han følger med".
Nå konstaterer han at styret har besluttet noe:
– Jeg har vært tydelig på at styret i Helse Nord har ansvar og legitimitet for å ta en beslutning, og jeg oppfatter at styret og direktør har lyttet til innvendinger og motforestillinger, og at det er grunnen til at det har tatt tid, slik jeg leser dette, sier Høie til Dagens Medisin.

– Det er kanskje ikke mulig at man gjør alle beslutninger i helse-Norge like grundig som dette?

– Nei, ikke alle beslutninger gjøres så grundig, men alle skaper ikke så mye engasjement, både politisk og i fagmiljøene. Styret har et selvstendig ansvar for å sørge for et godt beslutningsgrunnlag.

- Uakseptabelt
– Marianne Telle, styreleder, forteller at hun forut for møtet har mottatt alvorlige trusler om hun ikke stemmer «rett», hva tenker du?

– Selvfølgelig er dette veldig trist for den offentlige debatten og for muligheten til å rekruttere folk til å ta denne typen viktige samfunnsoppdrag. Det er selvsagt helt uakseptabelt.

– Jeg sier veldig ofte at det er ikke tøft å være helseminister, for den tøffeste jobben har de som jobber ute i sykehusene og lokalt: De skal gå på butikken og møte folk ansikt til ansikt - og de har barn som går på skolen i nærmiljøet.

– Denne saken har pågått i over ett år. Hva skal til for at du griper inn i en sak som dette?

– Jeg hadde ingen andre forventninger om at de kom til en konklusjon i dag, og fordi det er stilt spørsmål ved styrets legitimitet så har jeg sagt, til NRK i går, at jeg hadde tillit til at de gjør jobben.

Powered by Labrador CMS