Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

– At vi har jobbet gratis for denne saken vi tror sånn på, er ikke noe vi har ønsket eller forsøkt å skjule, sier Helsepartiets leder Lise Askvik, etter at Partilovnemnda skal vurdere en formell advarsel til partiet for ikke å ha fulgt partiloven. Arkvifoto.

– At vi har jobbet gratis for denne saken vi tror sånn på, er ikke noe vi har ønsket eller forsøkt å skjule, sier Helsepartiets leder Lise Askvik, etter at Partilovnemnda skal vurdere en formell advarsel til partiet for ikke å ha fulgt partiloven. Arkvifoto.

Helsepartiet granskes for mulig brudd på partiloven

Partilovnemnda skal vurdere om Helsepartiet har brutt partiloven

Annons:

Partilovnemnda har sendt Helsepartiet varsel om mulig vedtak om formell advarsel for brudd på partiloven.

Vurderer formell advarsel
Alle politiske partier har i valgår plikt til å innberette bidrag over 10.000 kroner som er mottatt i perioden 1.januar til og med fredag før valgdag.

Helsepartiet har valgkampbidrag på over en halv million kroner som de ikke har rapportert innen denne fristen som er satt i loven. Derfor har Partilovnemnda varslet om at de vurderer å treffe vedtak om en formell advarsel.

Helsepartiet har rapportert fire pengebidrag på nær 645.746 kroner som de etter loven ikke innberettet innen fristen:

20.246 kroner fra 360 grader kiropraktor

10.000 fra Volvat medisinske senter

323.000 kroner fra Lise Katrine Askvik

292.500 kroner fra Lene Haug.

Askvik og Haug er henholdsvis leder og nestleder i partiet.

Sekretariatet for Partilovnemnda opplyser til Dagens Medisin at de skal behandle saken i møte torsdag denne uken.

Leder i Helsepartiet, Lise Askvik,  skriver i en epost til Dagens Medisin følgende i en kommentar til saken:

– I vårt tilfelle handler det om fire bidrag: Det første er på kr 10.000 og skulle egentlig ikke rapporteres fordi summen skal overstige 10.000 før rapportering. Vi kontaktet partiportalen ved fylkesmannen i Sogn og Fjordane i juni og spurte eksplisitt om dette og fikk til svar at det ikke skulle rapporteres. I samarbeid med Partilovnevnmnda ble vi i september likevel enige om å rapportere også dette for å gi fullt innsyn.

– Det andre bidraget på kr 20.246 kr besto av sponsing til t-shirts, bagger og ryggsekker, som ble fordelt på alle fylkeslag. Bidragene var ikke innom hovedorganisasjonen så vi vurderte dette som bidrag til hvert fylkeslag, ergo drøyt 1000 kr per fylke som er under det rapporteringspliktige. Etter samtaler med Partilovnemnda ble vi enige om at hovedorganisasjonen likevel skulle rapportere dette som sentralt bidrag for å legge frem alle fakta.
For disse to bidragene var altså Partilovnemnda enige i at våre første vurderinger var fornuftige.

– Har jobbet gratis
– Til sist har vi etter dialog med Partilovnemnda innrapportert egeninnsats til leder og nestleder. At vi har jobbet gratis for denne saken vi tror sånn på, er ikke noe vi har ønsket eller forsøkt å skjule – tvert imot. Vi har også vært åpne om dette i media. Vi var dessverre ikke klar over at det skulle rapporteres, da vi trodde det var å anse som dugnadsinnsats. Nå har vi lært og dette vil ikke gjenta seg, skriver Askvik, som sier de har meldt seg på ulike kurs for å sette seg inn i saken, og at Helsepartiet «selvsagt skal følge alle regler og pålegg».

 

Kommentarer

 • lege 05.10.2017 09.32.20

  Nå må Helsepartiet skaffe seg et byråkrati som kan være i kontinuerlig dialog med Partilovnemda?

 • B.T 04.10.2017 16.16.16

  Dette må da være muligt og tilgi

Nyheter fra startsiden

Fastlegeoppgjøret

– Useriøst av Høie

Brudd i forhandlingene om normaltariffen

KS oppfordrer kommunene til dialog med fastlegene2

Seksuelle minoriteter

WHO friskmelder fetisjister

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!