Ny statssekretær i HOD

En ny statssekretær er på plass i Helse- og omsorgsdepartementet (HOD).

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

NY: Maria Jahrmann Bjerke (H) er ny statssekretær i HOD.

Maria Jahrmann Bjerke (H) er ny statssekretær i HOD.

Jahrmann Bjerke, som er 31 år, var konstituert som statssekretær i fjor, og har blant annet sittet i Høyres stortingsgruppe som politisk rådgiver i helsefraksjonen mellom 2014 og 2016.

Hun har første dag på jobb mandag, og forteller at hun skal ha følgende ansvarsområder:

– Jeg har jo vært her tidligere, så jeg fortsetter med den porteføljen jeg hadde da: E-helseområdet, folkehelse, rus og psykisk helse, budsjettoppfølgingen og alle sakene fra Riksrevisjonen. Jahrman Bjerke som er utdannet jurist, skal også ha ansvar for den generelle helseretten.

– Er det noe du brenner ekstra mye for?
– Folkehelse er noe av det jeg synes er mest spennende, og det at vi har inkludert psykisk helse i folkehelse er ett av de viktigste grepene vi har gjort.  sier hun, og viser til den nye strategien for god psykisk helse, som regjeringen nylig la frem.

– Det blir også spennende å følge endringen i bioteknologiloven, legger hun til.

I forrige uke gikk statssekretær Lisbeth Normann (H) av, for å jobbe som konsulent i sin ektemann Erik Kreyberg Normanns konsulentselskap Normann Consulting.

Helseminister Bent Høies tropp består nå, foruten Jahrmann Bjerke, av Mathilde Tybring-Gjedde (H), politisk rådgiver, statssekretær Frode Gaasland Hestnes (FrP) og statssekretær Anne Grethe Erlandsen (H). Tybring-Gjedde og Hestnes kom inn i januar i år, mens Erlandsen har vært statssekretær i HOD siden oktober 2013.

Powered by Labrador CMS