Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

FOR MYE?: På meg virker det som «alle» er enige om at rapporteringen som foregår i dag er for omfattende, sier Torgeir Micaelsen (Ap). Han mener en byråkrati-ekseprtgruppe vil føre til mindre byråkrati i sykehusene. Arkvifoto.

FOR MYE?: På meg virker det som «alle» er enige om at rapporteringen som foregår i dag er for omfattende, sier Torgeir Micaelsen (Ap). Han mener en byråkrati-ekseprtgruppe vil føre til mindre byråkrati i sykehusene. Arkvifoto.

Ap vil ha byråkrati-ekspertgruppe

Ap vil i statsbudsjett for 2018 foreslå en ekspertgruppe som skal lage en rapporterings-pakke for sykehus.

Annons:

Arbeiderpartiets helsepolitiske talsperson, Torgeir Micaelsen, peker på det han omtaler om et konglomerat av rapporteringskrav i sykehusene.

Rapporteringspakke
– Dette stjeler tid fra fagfolk, fører til oppmerksomhet mot for mange spørsmål og gjør prioriteringene av det viktigste vanskelig, sier han.

–  Samtidig står det ofte én viktig aktør bak et rapporteringskrav;  Politikere som vil ha svar på det meste, eller fagfolk som helst vil rapportere bare på det som er klinisk relevant. Brukere og pasientorganisasjoner vil ha rapportering på opplevelse av møte med sykehusene, og så videre.

 • Ekspertgruppen skal ifølge Ap bestå av pasienter, fagfolk og ledere i sykehus og myndigheter.

 • Disse skal sy sammen et forslag til en pakke som skal være rapporteringskravene for spesialisthelsetjenesten fra 2019.

– Hvorfor skulle dette forslaget føre til mindre byråkrati?

– Fordi hele mandatet til en slik gruppe skal være å fremme forslag som samlet sett tar ned rapporteringen. På meg virker det som «alle» er enige om at rapporteringen som foregår i dag er for omfattende. Da skal vi gjøre noe med det, sier Micaelsen.

 – Men du har jo selv vært opptatt av strengere krav til enkelte former for rapportering, som ventelistetider?

– Ja, og dette viser dilemmaet vi står i når det kommer til rapportering. Det er behov for å vite hva som foregår på sykehusene, men informasjonen må være relevant, enkel å innhente og sammenstille. Det jeg har vært mest opptatt av er å få sammenstilt og fremstilt venteliste- og kvalitetsdataene som er relevante til å vise frem det reelle bildet av for eksempel ventetider i sykehus. Jeg er åpen for alle gode forslag til hvordan dette kan gjøres bedre og enklere enn i dag.

– Skal denne ekspertgruppen overprøve helseministerens krav om hva sykehusene skal rapportere på?

 – Gruppen skal fremme forslag til endringer i rapportering som vil danne grunnlag for HODs oppdragsdokument for sykehusene i 2019. Det vil selvsagt være HOD ved helseministeren som til syvende og sist avgjør hva sykehusene skal rapportere på.

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   5 + 4 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


 • samuel shem 07.09.2017 18.28.28

  Valget er inget valg. I helsesektoren blir det ingen endringer. Høyre med sitt piss og Ap med samme piss. Strålen har ikke engang endret rettning, den faller rett i legenes fjes.

 • Pessimist 06.09.2017 19.16.04

  Både Høie og Michaelsen er noen tullinger. Viktigperer som ønsker seg inn i historieboka som ministere, uten at de klarer å skape systemforandringer som medfører bedre behandling. Det offentlige systemet krever et enormt byråkrati, og byråkratiet ønsker å ekspandere på bekostning av behandling. Alternativet er å gi ut penger uten noen form for kontroll, eller å la pasientene utgjøre kontrollen, ved at de selv må betale. Per dags dato, så har folk (rettmessig) liten tillit til markedskontroll av tilbyder, og (urettmessig) høy tillit til den offentlige kvalitetskontrollen.

 • V:T 06.09.2017 16.53.01

  Gud forby et nytt supperåd alias Kvinnsland og hans utvalg.

Nyheter fra startsiden

STYREVERV I STRID MED ETISKE REGLER

Ber statsråden rydde opp6

GENÈVE: WHO - Helseforsamlingen 2018

Norge med internasjonalt helse-initiativ

GENÈVE: WHO - Helseforsamlingen 2018

Ambisøse mål for verdenshelsen fra WHO

GENÈVE: WHO - Helseforsamlingen 2018

Antibiotikaresistens krever global satsing nå

TRØNDEROPPRØRETS FASTLEGEUNDERSØKELSE

Fastleger frykter å gjøre feil2

Kommende DM Arena-møter

Annonse:

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!