Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde
AMBISJONER: – Jeg ønsker å heve Annals sin betydning og rolle som et av de ledende medisinske vitenskapelige tidsskriftene i Europa, sier ny European Editor i Annals of Internal Medicine, UiO-professor Michael Bretthauer. Arkivfoto

Blir europeisk redaktør i prestisjetidsskrift

Michael Bretthauer er ansatt som European Editor i tidsskriftet Annals of Internal Medicine og blir dermed den første europeiske redaktøren i redaktørteamet.

Publisert: 2017-08-30 — 08.42 (Oppdatert: 2017-08-30 — 08.55)
Denne artikkelen er over fire år gammel.
Jeg gleder meg til å jobbe i en meget profesjonell, superflink og dedikert redaksjon, med verdensledende kollegaer.
Michael Bretthauer, UiO-professor og OUS-overlege

Annals of Internal Medicine regnes som det mest prestisjetunge tidsskriftet innen indremedisin, og er blant de fem mest anerkjente medisinske tidsskriftene i verden.

– Jeg gleder meg til å jobbe i en meget profesjonell, superflink og dedikert redaksjon, med verdensledende kollegaer, og noe av den beste forskningen man kan finne. Som europeisk redaktør ønsker jeg god og tett kontakt med de beste miljøene i Europa, inkludert Norge og Skandinavia, være oppdatert på deres forskning og samarbeide med miljøene på lengre sikt med tanke på mulig publisering i Annals.

– Jeg ønsker også øke Annals sin betydning og rolle som et av de ledende medisinske vitenskapelige tidsskriftene i Europa, sier Michael Bretthauer til Dagens Medisin.

Michael Bretthauer er gastroenterolog, overlege ved Oslo universitetssykehus, Rikshospitalet og professor ved Institutt for helse og samfunn, Klinisk effektforskning ved Universitetet i Oslo.

Mer europeisk forskning
Bretthauer forteller at han starter i et deltidsengasjement som europeisk redaktør og vil være én av mange redaktører i teamet. Det er første gang tidsskriftet får en såkalt European Editor. 

Det er spesielt store kliniske studier som bygger på data fra gode og komplette helseregistre i Europa – og særlig i Skandinavia – som har bidratt til å øke tidsskriftets interesse for europeisk forskning, ifølge Bretthauer, som tidligere har hatt redaktør-stillinger i New England Journal of Medicine, i Endoscopy og i Tidsskriftet til den norske legeforeningen.

Krevende
En stor del av redaktørjobben innebærer å vurdere innsendte manuskripter ut fra kvalitet og relevans. UiO-professoren tror jobben blir både spennende og krevende:

– Hvert manuskript som innsendes til Annals vurderes først av to redaktører. Manuskriptene som går videre derfra, diskuteres inngående på et redaksjonsmøte som vi har én gang i uken. På hvert møte diskuteres mellom 10 og 15 manuskripter. Redaktørmøtene kan vare i mange timer, og diskusjonene er tøffe og inngående, og på et særdeles høyt nivå. Det blir nok krevende, men også spennende og lærerikt, sier Bretthauer til nettstedet til Institutt for helse og samfunn, UiO.

Annals of Internal Medicine er eid av American College of Physicians, én av de to store amerikanske legeforeningene. Den andre foreningen er American Medical Association, som eier tidsskriftet JAMA.

Ved siden av redaktør-jobben i Annals, vil Bretthauer være forskningsleder i nonprofit-selskapet Frontier Science.

Artikkelen er korrigert 30. august kl 19.58.

 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!