Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

FORNØYDE: Seksjonsleder Mads Aarhus og avdelingsleder Sissel Reinlie ved Nevrokirurgisk avdeling, Oslo universitetssykehus er glade for dugnadsinnsatsen fra kolleger. Foto: OUS

FORNØYDE: Seksjonsleder Mads Aarhus og avdelingsleder Sissel Reinlie ved Nevrokirurgisk avdeling, Oslo universitetssykehus er glade for dugnadsinnsatsen fra kolleger. Foto: OUS

Nevrokirurgers dugnad reduserte køen

Nesten 600 ekstra pasienter har vært til kontroll på Nevrokirurgisk avdeling ved Oslo universitetssykehus etter dugnadsinnsats fra legene.

Annons:

Nevrokirurgisk avdeling på Oslo universitetssykehus (OUS) har lenge slitt med lange ventelister.

Nylig skrev Dagens Medisin at avdelingen hadde 841 brutte pasientavtaler, det vil si at for over 800 var den planlagte tiden for time passer. Disse pasientene stod i den interne sykehuskøen og ventet på time for utredning, behandling eller kontroll.

“Det er fortsatt cirka 350 pasienter som venter på kontroll, de fleste med nakke-/rygg problematikk. ”

- Sissel Reinlie, avdelingsleder Nevrokirurgisk avdeling, Oslo universitetssykehus

Les også: – 1000 OUS-pasienter kan ha tatt skade av å vente

Styrking av legeressursene
Nå tok avdelingen grep for å få redusert antallet pasienter som ventet på kontrolltime.

Vanligvis er 350 pasienter til kontroll i løpet av en måned. I juni ble nesten 1000 pasienter tatt inn til kontrolltime, etter en lønnet dugnad hvor flere leger og én koordinatorer jobbet på fritiden.

– Kollegene har gjort en skikkelig innsats for å få ned ventetiden til polikliniske kontrollpasienter. Etter denne dugnaden hvor vi i juni måned har kontrollert 590 ekstra pasienter, er det fortsatt cirka 350 pasienter som venter på kontroll, de fleste med nakke-/rygg problematikk. Noen får tilbud i løpet av sommeren – de fleste etter ferieavviklingen, sier avdelingsleder Sissel Reinlie ved Nevrokirurgisk avdeling OUS til Dagens Medisin.

– Hvordan skal ventetiden kuttes ytterligere ned?

– Vi planlegger å styrke vår polikliniske kapasitet i nye arealer med bemanning utover høsten, slik at både nyhenviste og kontrollpasienter får tilbud innenfor de tidsrammer som den enkelte pasients tilstand tilsier.

– Hva ligger i styrket kapasitet?

– Med økt poliklinisk kapasitet menes areal og styrking av legeressursene. Administrativt personale har foreløpig kapasitet innen gitte rammer. Foreløpig er det ikke planer om flere ansatte fra høsten. Dette er noe vi vurderer inn i budsjettprosessen 2018 som er godt i gang allerede, svarer Reinlie.

 

 

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   4 + 4 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


 • Vera Granlie 10.07.2017 12.20.16

  Er behandlet av fastlege , spes.i nyresykdom operert i hoften, blir barebværre og værre. Søkt om vurdering av nevropat,men sisnevne . K.B. Nyquist mente at jeg ikke var syk nok. Dr, Gjørs,som fra Elverum mener jeg må inn til en nevrolog.Jeg har forferdelig vondt i rygg som stråler ned i bena. Prøver fotsåler, men det hjelper ikke. Gjørs mener det ikke tar mer enn 1 til 2 mnd. for å få time. Mvh. Vera Granlie

 • Uforstående 03.07.2017 22.17.08

  Så mye for streik, "vi står sammen mot Spekter", og nei til dugnad og ekstravakter. All honnør til dem som hjalp til for det beste for pasientene. Pasientene er nok kjempeglade og takknemlige. Men sikkert fint med ekstra feriepenger også -og fortsette å tenke på seg selv. Surprise!!

 • Fastlege 03.07.2017 11.12.10

  Jobbet legene på fritid uten lønn eller var dette med ordinær lønnbetalt og ikke overtidbetaling? etterspør at dagens medisin hadde spurt det spørsmålet. Flott for pasienter at legene har bidrar til å rette hva ledelse og sykehusstyringen bidratt til å lage problemet/problemene. Men håper dette ikke er ren dugnad som er enda et symptom på fryktkulturen som hersker på sykehusene.

Nyheter fra startsiden

SAMHANDLING MELLOM FASTLEGER OG SYKEHUS

– Vi trenger et «utskrivingspoliti»3

Pasientforening saksøker staten

Derfor stoppet de ny Spinraza-vurdering2

Nye retningslinjer for svangerskapsomsorg

Gravide skal få komme raskere til første time2