Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Næringsminister Monica Mæland og Bent Høie inviterte representanter både fra innkjøpssiden og fra leverandørsiden til dialogmøtet.

Næringsminister Monica Mæland og Bent Høie inviterte representanter både fra innkjøpssiden og fra leverandørsiden til dialogmøtet. Foto: Nærings- og fiskeridepartementet

Vil samarbeide bedre om offentlige helseinnkjøp

Innovasjon i offentlige innkjøp av helsetjenester, var et av temaene under dialogmøtet i Nærings- og fiskeridepartementet.

Annons:

Helse- og omsorgsminster Bent Høie og næringsminister Monica Mæland, inviterte torsdag til et dialogmøte med gründere, leverandører, innkjøpere i sykehus og i kommunene. Temaet for møtet var hvordan helse- og omsorgstjenesten og næringslivet kan samarbeide bedre om offentlige innkjøp.

– Helse er en stor offentlig innkjøper, og da er vi avhengig av å snakke med dere som har skoene på, sa Monica Mæland til de inviterte da hun åpnet møtet.

Både leverandørsiden og innkjøpersiden holdt innlegg under møtet.

Risikofylt

Rådmann i Stavanger kommune, Per Kristian Vareide, fortalte om hvordan kommunen hadde gått i gang med å teste den nye anskaffelsesprosedyren innovasjonspartnerskap. De står fortsatt i startgropen.

– I denne prosessen har vi gått ut fra å identifisere hva våre brukere har behov for som gjør livet lettere for dem. Deretter følger markedsdialog, konkurranse, utvikling av nye løsninger og kjøp av ny løsning. Men vi kjøper ikke noe vi ikke har tro på at kan gi store kvalitetsendringer samtidig som kostnadene blir redusert. Leverandøren må også kunne tjene penger på det, sa Vareide, og understreket at det var et risikofylt prosjekt.

Fra leverandørene kom det flere innspill og beskrivelser av hvordan de opplevde innkjøpsprosesser.

– For et lite selskap som oss, der kommunen er den største kunden, opplever vi ofte at ting tar tid. Vi er positive til tanken bak innovasjonspartnerskap, men mitt råd er å starte med de lavthengende fruktene og ta i bruk de gode og innovative løsningene som allerede finnes, sa René Nordstrøm Jensen, fra Xcenter, som står bak en digital tilsynsløsning som automatisk detekterer fall.

Radikale innkjøp er en utfordring
Flere trakk også frem at kommunene måtte våge å ta i bruk de innovative løsningene.

Anne Romsaas fra KS understreket at de så en god utvikling og at kommunene tør mer, men at de radikale innkjøpene er en stor utfordring for flere kommuner.

Gründerne og leverandørene var fornøyd med at det ble avholdt et dialogmøte.

– Jeg er veldig glad for utålmodigheten som dere viser. Jeg har også lyst til å trekke frem ekstremt foroverlente kommuner, de har funnet formelen på hvordan fasilitere sånne prosesser, sa Kathrine Myhre i Oslo Med tech. 

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   3 + 7 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!