Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

Kreftlege ved privatsykehus vil fylle legemiddel-tomrom

Mens onkologer i det offentlige ofte må vente en stund på å ta i bruk nye kreftlegemidler, har onkologer i det private mulighet til å tilby medisinene raskere.

Annons:

CHICAGO: På kreftkongressen ASCOs siste dag tok vi denne uken en prat med kreftlegene Hanne Hamre og Arne Stenrud Berg, som begger er onkologer på offentlige sykehus. De må leve med at de må fortelle sine pasienter at det kan ta tid før nye og potensielt lovende kreftlegemidler kan tas i bruk med offentlig finansiering.

Men hos det private Kreftsykehuset Aleris jobber kreftlege Marius Normann. Når han ser lovende behandlinger presentert på ASCO, kan han i praksis "ta med seg" et kreftlegemiddel hjem, og selge det til pasienter som ikke får medisinen av det offentlige - men som har ressurser til å kjøpe det.

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   3 + 6 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
NB! Vi har problemer med kommentarfeltet vårt. Opplever du at kommentaren din har forsvunnet, er det ikke fordi vi har slettet den, men en feil med indeksen på nettsiden. Vi jobber med å reparere løsningen så fort som mulig. OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


 • Ole 11.06.2017 11.24.26

  Synes kreftpasienter over en hvis alder, feks >70 år kan få en 'flat' betaling for sin behandling. Og alt overskytende må de betale selv, dette kan feks gjøres privat... Vi kommer til å få en bølge av eldre som får kreft, og det er ikke samfunnsøkonomisk å forlenge livet deres pitteitt etter min mening... Tenk på alle andre trengende i helsevesenet dette går utover...

 • Liberalpragmatiker 09.06.2017 18.12.43

  Vil bare påpeke at den Norske stat presser prisene opp på slik utenom-det-offentlige behandling. Privatklinikkene kan ikke konkurrere med subsidiering, derfor må de legge seg på et mye høyere prisnivå og ta færre pasienter. Hadde man ikke hatt det offentlige, ville man kunne tilbudt behandling privat innenfor flere økonomiske sektorer. Det er spesielt innbyggerene i byer som ville profittert på dette.

 • Stud med 09.06.2017 17.53.20

  Det bør understrekes at dersom det kommer solide data på behandling som er vesentlig bedre enn standard behandling tas denne i bruk umiddelbart jamfør uttalelsene til Per Eystein Lønning og tidligere forskning på brystkreft. Utfordringen er imidlertid at mange nye medisiner blir hauset opp, og en lege med gode intensjoner om å hjelpe sine pasienter kan bli et lett "offer" for markedsføringen av nye og dyre legemidler. Det er trist hvis norske kreftpasienter tror det finnes vesentlig bedre behandling som ikke tilbys av det offentlige. Dette er ikke riktig. Da hadde legemiddelet blitt tatt i bruk. Argumentet "men det kan hjelpe akkurat denne individuelle pasienten mye" er svakt hvis påstanden ikke følges opp av solide data. Dersom effektstørrelsen er liten, som den dessverre ofte er, det er derfor tung markedsføring kreves, betyr det enten at medisinen ikke gir noen særlig bedre effekt hos de fleste, eller at den hjelper noen mye - og andre får det vesentlig dårligere.

Nyheter fra startsiden

HELSEKLAGE STREVER FORTSATT MED LANG SAKSBEHANDLINGSTID

Klagesaker må vente i opptil 2,5 år på behandling

HALVPARTEN AV LIS-LEGENE VED OUS RISIKERER Å STÅ UTEN JOBB

Høie om LIS-krisen: – OUS har ansvaret7

RIKSREVISJONENS KONTROLL MED STATLIGE SELSKAPER

– For dårlig samhandling bidrar til unødige reinnleggelser10

RIKSREVISJONENS KONTROLL MED STATLIGE SELSKAPER

Bare 1 av 6 helsepersonell oppgir bierverv2

HALVPARTEN AV LIS-LEGENE VED OUS RISIKERER Å STÅ UTEN JOBB

Ap-politiker: – Bent Høie må på banen9

550 LIS-LEGER VED OUS KAN STÅ UTEN JOBB

– OUS må selv rydde opp3

LEGER I SPESIALISERING VED OSLO UNIVERSITETSSYKEHUS:

– Halvparten av LIS-legene risikerer å miste jobben8

550 LIS-LEGER KAN STÅ UTEN JOBB

OUS: – Vi skviser ikke ut leger1

SYKEHUSPARTNER SKJULTE 333 MILLIONER

Har fortsatt tillit til Sykehuspartners direktør13

3200 kvinnelige leger og medisinstudenter bak opprop

Slår alarm om seksuell trakassering i norsk helsevesen8

IKT-SKANDALEN I HELSE SØR-ØST

Sykehuspartner skjulte 333 millioner3

SYKEHUSPARTNER SKJULTE 333 MILL.

– Helt utilgivelig9

Klar for finalen i sangkonkurransen

Medisinstudent kan vinne The Voice

Kommende DM Arena-møter

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!