Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

– Todelt helsevesen, RHF'ene, streiken og fastlegenes posisjon

DM-TV: Sakslisten på Legeforeningens landsstyremøte er lang. Faren for et todelt helsevesen er blant sakene som legepresidenten vil ta opp.

Annons:

Den norske legeforenings landsstyremøte er rett rundt hjørnet.

Vi inviterte legepresident Marit Hermansen og Kjersti Toppe, lege og helsepolitisk talsperson i Senterpartiet, i studio for å høre hva de mener bør stå øverst på den helsepolitiske agendaen.

– Det er ikke mange dagene siden det sto i avisene at det norske folk er lykkeligst i verden. Samtidig, ser vi innen helse at det er akutte nedskjæringer. Stadig flere kjøper helseforsikring, sier Marit Hermansen og viser til at et todelt helsevesen blir et av de viktige temaene på landsstyremøtet.  

– Folk flest: Lommeboka bestemmer
– Vi har spurt befolkningen i flere omganger om de tror det er forskjell på folk, og da sier folk at lommeboka avgjør hvor god helsehjelp du får. Det er noe som er litt uvant for oss og en skremmende utvikling. Jeg tror dette er en retning vi vil bevege oss, hvis ikke vi nå tar grep og investerer i helsetjenesten, sier legepresidenten.  

Ingen budsjettvinner
Hermansen viser til  den nylige rapporten fra Menon, som viser at vi ikke bruker mye på helse i Norge.

– Helse er ikke noen budsjettvinner i statsbudsjettkaka, og internasjonalt er vi ikke på topp. Dette har politikerne et ansvar for å drøfte, sier presidenten.

– Det er signal som gjør at vi må være veldig på vakt for at det kan bli et tydelig todelt helsevesen. I forhold til mange andre land, så er vi ikke der. Men det er signaler som viser at vi er på den veien i Norge. Og det er jeg også bekymret for, sier Toppe.

– Politisk ansvar
– Det er et politisk ansvar. Vi har og fått de samme bekymringene for manglende vedlikehold, utstyrsbehov og at mange bruker helseforsikring. At de har mer tro på det private. Men vi må jo sørge for at vi har et godt og sterkt offentlig helsevesen i Norge, sier Sp-politikeren.

Hun påpeker at hun har respekt for hva som må til for å snu en slik samfunnsutvikling.

– Vi må gi folk trygghet for at de skal få hjelp i det offentlige helsevesenet. Den tryggheten mener jeg er redusert, sier Toppe.

Se videoinnslaget av debatten for å få med deg hele debatten mellom Hermansen og Toppe, om de viktigste sakene som skal bli tatt opp på Legeforeningens landsstyremøte.

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   4 + 7 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
NB! Vi har problemer med kommentarfeltet vårt. Opplever du at kommentaren din har forsvunnet, er det ikke fordi vi har slettet den, men en feil med indeksen på nettsiden. Vi jobber med å reparere løsningen så fort som mulig. OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


 • Leder 28.05.2017 23.17.28

  Enhver som er opptatt av helse og å snu den negative utviklingen, kan ikke lenger stemme Høyre, FrP, Ap eller KrF. Dette er partier som har abdisert. Må stemme Sp eller Helsepartiet.

Nyheter fra startsiden

550 LIS-LEGER VED OUS KAN STÅ UTEN JOBB

– OUS må selv rydde opp1

LEGER I SPESIALISERING VED OSLO UNIVERSITETSSYKEHUS:

– Halvparten av LIS-legene risikerer å miste jobben

550 LIS-LEGER KAN STÅ UTEN JOBB

OUS: – Vi skviser ikke ut leger

SYKEHUSPARTNER SKJULTE 333 MILLIONER

Har fortsatt tillit til Sykehuspartners direktør13

3200 kvinnelige leger og medisinstudenter bak opprop

Slår alarm om seksuell trakassering i norsk helsevesen8

IKT-SKANDALEN I HELSE SØR-ØST

Sykehuspartner skjulte 333 millioner3

SYKEHUSPARTNER SKJULTE 333 MILL.

– Helt utilgivelig9

Klar for finalen i sangkonkurransen

Medisinstudent kan vinne The Voice

SYKEHUSPARTNER SKJULTE 333 MILL.

Jusprofessor: – Ulovlig og straffbart5

Haukeland universitetssjukehus

«Friskmeldt» etter sepsis-tilsyn2

Stavanger universitetssjukehus

Væpnet politiaksjon avblåst1

Kommende DM Arena-møter

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!