Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

Helseministeren garanterer mindre makt til RHF-ene

DM TV-debatt: Helseminister Bent Høie (H) og helsepolitisk talsperson i Venstre, Ketil  Kjenseth, møtes til debatt om helseforetakenes fremtid.

Annons:

GARDERMOEN (Dagens Medisin): Denne uken kunngjorde helseminister Bent Høie (H) at han ikke legger ned de regionale helseforetakene (RHF), stikk i strid med det som var nedfelt i denne regjeringens politiske plattformer.

Derfor snudde Høie
I ukens TV-debatt, der Høie stiller sammen med Venstres helsepolitiske talsperson, Ketil Kjenseth,  forteller Høie hvorfor han snudde.

Høie og Kjenseth forteller også hvordan de mener maktfordelingen i norsk helsetjeneste vil se ut i fremtiden.

Se hele debatten øverst i saken.

 

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   2 + 5 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


 • Lege X 15.05.2017 12.59.02

  Den eneste korreksjonen Høie tar, er nok et valgnederlag. Men da kan han jo starte "Hotell Vest HF"!, samle alle hotellene i et foretak! Fantastisk. Tenk hvilken samordning som da blir mulig, Tenk hvilken utnyttelse av ressursene. " Så hotellene i Bergen var fulle?" "Men du kan få et rom med utsikt over havet på Sola"! "Hurra, du er så heldige!"

 • V:T 14.05.2017 01.11.41

  Lise Askvik Helse Vest har starta innsparing dir. Herlof Nilssen har utnevnt seg selv til styreleder i IKT helse vest så nå raporterer styreleder til direktøren som er en og samme person enkelt og greit. Slike ledere Høie vil ha som tar tak og står på og kan ta fleire jobber.

 • tk 15.05.2017 10.08.34

  all makt i få hender er skummelt. Vi så hvordan det gikk med sykehuspartner skandalen,- når ingen må ta ansvar, og rapporterer man til seg selv blir det ennå verre. Få inn fol utenfra med en annen kultur?

 • Lise Askvik 13.05.2017 18.24.19

  Joda Bent Høie, gode alternativer til foretaksmodellen finnes; fra to dyre forvaltningsnivåer til ett. Når Bent Høie nå igjen kneler for maktbyråkratiet, har vi to store fløyer i norsk helsepolitikk som verken vil eller evner å sette en stopper for denne organiseringen. Den velger som er opptatt av den nødvendige omleggingen, bør lese stortingsprogrammet som vi skal behandle på landsmøtet i Oslo, på Christiania Teater, 20. og 21. mai. Kan leses her: www.helsepartiet.no Landsmøtet er åpent og alle er velkomne. Påmelding til Helsepartiets partisekretær anita.borgvang@helsepartiet.no .

 • Kåre 12.05.2017 16.31.08

  Håper dette er en start og han umidelbart starta med at sykehus og regionsdirektører blir åremålstillinger og deretter nedleggelse av helse regionene.

 • Knut 12.05.2017 12.36.44

  Bent Høie har ikke oversikt over problemene med helseforetakene. Han aksepterer at diktatorer får ødelegge sykhus og at behandlingstilbudet blir dårligere. Han aksepterer at pengene brukes helt feil og at amatører kjøper inn avansere IKT tjenester og IKT. Han aksepterer at et kostbart Helsedirektorat som skal gi faglige råd ikke har oversikt over hva som skjer i sykehusene. Vi som er ledere vet hva som skjer med pasientrettighetene. Helsedirektoratet har ikke lyttet til det som alle vet, men foretatt egne undersøkelser som ikke gir nødvendig informasjon. Vi som er ledere får bekreftet at de som styrer ikke vet hva som foregår.

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!