Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

EN RIDDER: - Han gir nødvendig motstand og rikelig medvind. En utrettelig ridder for allmennmedisin, heter det fra Legforeningens president Marit Hermansen om prisvinner Morten Laudal. Arkivfoto.

EN RIDDER: - Han gir nødvendig motstand og rikelig medvind. En utrettelig ridder for allmennmedisin, heter det fra Legforeningens president Marit Hermansen om prisvinner Morten Laudal. Arkivfoto.

Ble Årets allmennlege: – Tenkte at «dit når jeg aldri»

«Denne personen med kraftig røst og «et snev av Terriergemytt», skriver juryen blant annet i sin begrunnelse.

Annons:

– Dette er veldig ålreit. Jeg har jo i alle år hørt på disse kriteriene for å få prisen, og har alltid tenkt at «dit når jeg aldri», sier Morten Laudal, som av Allmennlegeforeningen er kåret til Årets allmennlege 2017.

Laudal er kommuneoverlege, sykehjemslege og fastlege i Vestby.

– Har vært helt enestående morsomt
Prisen tildeles for et mangeårig og sterkt engasjement for fagutvikling i norsk allmennmedisin, med et hovedfokus på samarbeid mellom fastleger og NAV, og for legers bidrag til utvikling av nyttige og gode e-helseløsninger. 

Juryen fremhever mange av Laudals engasjementer, blant annet Laudals kraftfulle «engasjement og vilje til å levere skriftlig og muntlig i både høy kvalitet og med en velutviklet sans for elegant provokasjon.»

– Hvilket engasjement ligger ditt hjerte nærmest?

– Det er i arbeidet som sykehjemslege jeg synes jeg har fått ting til, sier Laudal.

– Det er veldig hyggelig å få prisen, men det er ikke dette med å få en pris som har drevet meg. Jeg har en genuin interesse for fag og fagpolitikk, og det har vært helt enestående morsomt de siste ti årene.

– «Enestående morsomt»; en sjelden beskrivelse fra en fastlege om egen jobb, i disse dager der fastlegene sier de er for få og har for mye å gjøre?

– Jeg er enig i en del av kritikken som rettes mot fastlegeordningen, det trengs flere fastlegestillinger, det må opprettes rekrutteringsstillinger og fastlegeordningen må samarbeide bedre med kommunale tjenester.

– Noen av oss samarbeider bra
– Når det er sagt så er det noen av oss som samarbeider bra, som ikke har behov for fastlønn og som jobber på steder hvor belastningen ikke er så stor at vi drukner av det. Og mange har det som meg. Dette er ikke kritikk av dem som sliter og har mye å gjøre, men mange av oss er altså fornøyd med jobben og med situasjonen. Det er mange av oss som er fornøyd med å jobbe mer en 37 timer i uka også, fastslår prisvinneren.

Mer fra juryens presentasjon av Laudal her:
«Allerede i studietiden var medstudentene velsignet av denne personen med kraftig røst og «et snev av Terriergemytt, som gjerne satt til venstre på annen rad i auditoriet.

Mang en gang sørget denne medisinerstudenten for at kullet ble forsinket ut til en etterlengtet pause med frisk luft – eller en sigarett – ved å stille inkvisitoriske spørsmål til selv de mest opphøye professorer, av typen: Jeg skjønner ikke hvordan DU kan være så sikker på det du sa nå?

Årets allmennlege tok tidlig ansvar for å skrive sitt fag, slik Per Fuggeli og andre nestorer påla oss på 80-tallet, den gangen da faget langsomt ble vårt eget.», heter det i begrunnelsen.

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   2 + 5 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


 • Eirik Nikolai Arnesen 09.05.2017 08.46.33

  Vel fortjent Morten, takk for stor innsats for bedre e-helse-løsninger og arbeidet i IT-utvalget og NUIT!

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!