Foto: Arkivfoto

20 søkere til lederjobben i Høies departement

– Vi håper å være ferdig med ansettelsesprosessen i løpet av relativt kort tid, sier departementsråd Bjørn-Inge Larsen.

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Bjørn-Inge Larsen, departementsråd i Helse- og omsorgsdepartementet. Foto: Arkivfoto

En viktig stilling i helse-Norge er ledig etter at Liv Merete Wiker gikk fra jobben som kommunikasjonsdirektør i Helse- og omsorgsdepartementet til samme stilling i KS tidligere i år.

Søknadsfristen gikk ut for en måned siden, og søkerlisten viser flere personer i liknende stillinger.

«Kommunikasjonsdirektøren deltar både strategisk og operativt i kommunikasjonsarbeidet ved departementet. Det innebærer rådgiving til politisk ledelse, departementsråd og fagavdelinger. Ansvaret omfatter òg strategisk kommunikasjon overfor helse- og omsorgssektoren og underliggende etater. Kommunikasjonsdirektøren er ansvarlig for innholdet på og utviklinga av departementet sine nettsider samt bruk av sosiale medium,» het det i stillingsutlysningen.

I gang med intervju
– Vi hadde 20 søkere, og har brukt et eksternt byrå til å hjelpe oss med å vurdere aktuelle kandidater, sier departementsråd Bjørn-Inge Larsen, til Dagens Medisin.

Departementet opplyser om at etter søknadsfristen valgte fem personer å trekke sin søknad. Dermed står de igjen med 15 søkere, hvor tre er konfidensielle. 

Larsen forteller at departementet nå er i ferd med å gjennomføre intervju.

– Foreløpig har vi ikke tatt stilling til om det blir flere intervjurunder. Vi håper på å være ferdige i løpet av relativt kort tid, sier han.

Fungerende kommunikasjonsdirektør er Mona Sæverud Higraff, etter at tidligere fungerende kommunikasjonsdirektør Alexandra Reksten Tufteland, gikk ut i permisjon. 

  • Slik ser den endelige søkerlisten ut: 
Powered by Labrador CMS