Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

– Politikerne må forplikte seg om de skal ha troverdighet

Legeforeningen er ikke tilfreds med signalene fra politikerne, og etterlyser konkrete løfter.

Annons:
VIL HA PLAN: – Vi ønsker en plan for økte bevilgninger over år, slik at man får tatt hånd om etterslepet, sier legepresident Marit Hermansen.
Foto: Ingvill Festervoll Melien

– Befolkningen forventer at helse prioriteres, og både Micaelsen, Høie og de andre helsepolitikerne sier det samme. Men helse må prioriteres med mer enn fagre ord. Her må politikerne forplikte seg dersom de skal ha troverdighet overfor velgerne. Det holder ikke bare å anerkjenne problemet, politikerne må også handle, sier Marit Hermansen, president i Legeforeningen.

Les også: Lover ikke nytt pengeløft for sykehusene

Hun forventer derfor at partiene kommer med konkrete kroneløfter for sykehusene for neste stortingsperiode.

– Hvis det ikke kommer løfter er det ingenting å måle de mot og utfordre de på. Konkrete løfter vil også være en støtte for helsepolitikerne når de skal inn og kjempe i budsjettforhandlingene, sier Hermansen.

Hun vil ikke si hva slags beløp som må til for at Legeforeningen skal være fornøyd.

– Vi ønsker en plan for økte bevilgninger over år, slik at man får tatt hånd om etterslepet. Betydelige løft for investeringer er tvingende nødvendig for å oppnå den aktivitetsøkningen og effektiviseringen som man ønsker, sier Hermansen.

Legeforeningen og Norsk Sykepleierforbund har nylig lagt frem en rapport som de mener dokumenterer at investeringer i helsesektoren har blitt nedprioritert de siste ti årene. Ifølge rapporten, som er utarbeidet av Menon Economics, har manglende investeringer i bygg og utstyr ført til at produktiviteten i helsesektøren ikke har økt de siste årene.

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   4 + 7 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
NB! Vi har problemer med kommentarfeltet vårt. Opplever du at kommentaren din har forsvunnet, er det ikke fordi vi har slettet den, men en feil med indeksen på nettsiden. Vi jobber med å reparere løsningen så fort som mulig. OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


 • Lege 21.04.2017 11.30.39

  Politikerne har de siste 10-15 årene outsourcet helse- og sykehuspolitikken til de 4 RHF direktører, styrene i Helseforetakene og de anonyme byråkratene i forvaltningen. Politikerne håper de vil slippe unna med det. Det bør de ikke.

Nyheter fra startsiden

STYRELEDEREN I HELSE NORD BLE TRUET

Iverksetter gransking etter trussel-saken 3

DATA FRA GLOBAL BURDEN OF DISEASE

– Har ikke tatt hjernesykdommer alvorlig nok

Vi besøkte det amerikanske toppsykehuset

Bli med inn på Mayo Clinic5

RAPPORT OM FASTLEGENES TIDSBRUK

Fastlegene reagerer på uttalelsene fra KS8

Kommende DM Arena-møter

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!