Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

UVISST: – Om dette er klinisk relevante forskjeller kan vi ikke bedømme før vi har sett resultatene, sier hjertespesialist Steinar Madsen, medisinsk fagdirektør i Statens legemiddelverk. Arkivfoto: Rune Thorstein

UVISST: – Om dette er klinisk relevante forskjeller kan vi ikke bedømme før vi har sett resultatene, sier hjertespesialist Steinar Madsen, medisinsk fagdirektør i Statens legemiddelverk. Arkivfoto: Rune Thorstein

Legemiddelfirma stoppet medisin-studie før tiden

Den største studien så langt med antikoagulanten Xarelto blant høyrisikopasienter nådde endepunktene tidlig, og studien er stoppet.  

Annons:

Ifølge pressemeldingen fra Bayer og samarbeidspartneren Janssen Research & Development viste det blodfortynnende legemiddelet Xarelto (rivaroksaban) seg å være klart bedre enn eksisterende behandling. Pasientene i studien vil tilbys rivaroksaban i en åpen forlengelsesstudie.

En fullstendig analyse av dataene blir først offentliggjort på en kongress i løpet av året.

– Det blir spennende å se resultatene, sier hjertespesialist og medisinsk fagdirektør i Legemiddelverket, Steinar Madsen til Dagens Medisin.

For tidlig å si
Pasientene ble randomisert til en rivaroksaban 2,5 mg to ganger daglig sammen med acetylsalisylsyre (ASA) 100 mg daglig, til kun rivaroksaban 5 mg to ganger daglig eller til bare ASA 100 mg daglig.

– Vi vet foreløpig ikke hvilken type behandling som kom best blant disse ganske syke pasienter. Det er en svær studie og betyr at den er stor nok til å påvise små forskjeller med stor statistisk styrke. Om dette er klinisk relevante forskjeller kan vi ikke bedømme før vi har sett resultatene. Særlig hvis det er kombinasjonen av acetylsalisylsyre og rivaroksaban sammen som kommer best ut, må vi se på om effekter er så stor at det rettferdiggjør en mer komplisert behandling med flere legemidler for en gruppe pasienter som ofte er godt oppe i årene, mener Madsen.

Over 27.000 pasienter
Pasientene i COMPASS-studien er 65 år eller mer, har etablert hjerte- og karsykdom eller perifer karsykdom og har høy risiko for å bli rammet av hjerteinfarkt eller hjerneslag.

Fase III-studien inkluderer 27.402 pasienter fra over 600 sentre i 30 land.

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   2 + 5 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


 • Vidar Rødsjø 29.05.2017 20.57.44

  Prøvde Xarelto 20 mg i 2016 etter først ha gått på Eliquis 5 mg fra mars 16 fikk da blødning i bryst. Fortsatte med Eliquis 5 mg etterpå og gikk på den frem til Jan 17. Pga mye svimmelhet ble Eliquis stoppet. Prøvde så Xarelto på nytt. Det gikk ikke lang tid før jeg droppet den. Ingen lege i verden skal få meg til å gå på slike blodfortynnende medisiner noen gang. Det er som om dette er verdens beste medisin. Men da man prater om bivirkninger så blir leger tause. Til og med legemiddelverk ønsker ikke å prate om bivirkningene av disse. At den gjorde meg mindre egnettil å kjøre bil brydde ikke legen seg om men å gi meg muntlig kjøreforbud på lastebil det klarte de da jeg var ærlig å fortelle at jeg hadde seponert den. Denne medisinen har bare gikk ubehag på ubehag! Sikkert bra for noen men vi er forskjellige!

Nyheter fra startsiden

STYREVERV I STRID MED ETISKE REGLER

Ber statsråden rydde opp7

GENÈVE: WHO - Helseforsamlingen 2018

Norge med internasjonalt helse-initiativ

GENÈVE: WHO - Helseforsamlingen 2018

Ambisøse mål for verdenshelsen fra WHO

GENÈVE: WHO - Helseforsamlingen 2018

Antibiotikaresistens krever global satsing nå

TRØNDEROPPRØRETS FASTLEGEUNDERSØKELSE

Fastleger frykter å gjøre feil2

Kommende DM Arena-møter

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!

Annonse: