Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

UVISST: – Om dette er klinisk relevante forskjeller kan vi ikke bedømme før vi har sett resultatene, sier hjertespesialist Steinar Madsen, medisinsk fagdirektør i Statens legemiddelverk. Arkivfoto: Rune Thorstein

UVISST: – Om dette er klinisk relevante forskjeller kan vi ikke bedømme før vi har sett resultatene, sier hjertespesialist Steinar Madsen, medisinsk fagdirektør i Statens legemiddelverk. Arkivfoto: Rune Thorstein

Legemiddelfirma stoppet medisin-studie før tiden

Den største studien så langt med antikoagulanten Xarelto blant høyrisikopasienter nådde endepunktene tidlig, og studien er stoppet.  

Annons:

Ifølge pressemeldingen fra Bayer og samarbeidspartneren Janssen Research & Development viste det blodfortynnende legemiddelet Xarelto (rivaroksaban) seg å være klart bedre enn eksisterende behandling. Pasientene i studien vil tilbys rivaroksaban i en åpen forlengelsesstudie.

En fullstendig analyse av dataene blir først offentliggjort på en kongress i løpet av året.

– Det blir spennende å se resultatene, sier hjertespesialist og medisinsk fagdirektør i Legemiddelverket, Steinar Madsen til Dagens Medisin.

For tidlig å si
Pasientene ble randomisert til en rivaroksaban 2,5 mg to ganger daglig sammen med acetylsalisylsyre (ASA) 100 mg daglig, til kun rivaroksaban 5 mg to ganger daglig eller til bare ASA 100 mg daglig.

– Vi vet foreløpig ikke hvilken type behandling som kom best blant disse ganske syke pasienter. Det er en svær studie og betyr at den er stor nok til å påvise små forskjeller med stor statistisk styrke. Om dette er klinisk relevante forskjeller kan vi ikke bedømme før vi har sett resultatene. Særlig hvis det er kombinasjonen av acetylsalisylsyre og rivaroksaban sammen som kommer best ut, må vi se på om effekter er så stor at det rettferdiggjør en mer komplisert behandling med flere legemidler for en gruppe pasienter som ofte er godt oppe i årene, mener Madsen.

Over 27.000 pasienter
Pasientene i COMPASS-studien er 65 år eller mer, har etablert hjerte- og karsykdom eller perifer karsykdom og har høy risiko for å bli rammet av hjerteinfarkt eller hjerneslag.

Fase III-studien inkluderer 27.402 pasienter fra over 600 sentre i 30 land.

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   3 + 7 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
NB! Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


Nyheter fra startsiden

Ny rapport om åpenhet i helsevesenet

– Åpenhet kan gi målingene for stor betydning1

NYE TALL FRA HELSEDIREKTORATET

Kommunene ansetter flere psykologer2

IT-SKANDALEN I HELSE SØR-ØST

Revurderer omstridt milliardavtale11

Helse- og omsorgsdepartementet

Han er Høies nye kommunikasjonssjef1

HØIE SNUR OM RHF-NEDLEGGELSE

Høie: – Grovt angrep fra Toppe8

Høie snur om RHF-nedleggelse

– Skuffet over kursendring4

Kommende DM Arena-møter

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!