Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

VIET SITT LIV TIL GLOBALE HELSESPØRSMÅL: Professor Hans Rosling viet hele livet sitt til å forsøke å formidle verdens tilstand så lettfattelig som mulig, blant annet gjennom sin egen stiftelse Gapminder. Bildet er tatt i 2013, da Dagens Medisin møtte Rosling i Stockholm under konferansen Global Health, Beyond 2015.  Arkvifoto:Rune Thorstein

VIET SITT LIV TIL GLOBALE HELSESPØRSMÅL: Professor Hans Rosling viet hele livet sitt til å forsøke å formidle verdens tilstand så lettfattelig som mulig, blant annet gjennom sin egen stiftelse Gapminder. Bildet er tatt i 2013, da Dagens Medisin møtte Rosling i Stockholm under konferansen Global Health, Beyond 2015. Arkvifoto:Rune Thorstein

Hans Rosling er død

Den svenske professoren Hans Rosling døde tirsdag.

Annons:

Stiftelsen Gapminder, som professor Hans Rosling var en av grunnleggerne av, annonserte tirsdag at Rosling døde av kreft.

Rosling, som ble internasjonalt kjent for sin evne til å formidle komplisert statistikk på en nyskapende og enkel måte, viet livet sitt til globale helsespørsmål.

Han var professor i internasjonal helse ved Karolinska institutet.

Sammen med Gapminder hadde han som mål å på en lett tilgjengelig måte å synliggjøre hvordan verdens land og dens befolkning har det, og hvordan endringer skjer over tid.

Da Dagens Medisin møtte Rosling i 2013, på konferansen «Global Health – beyond 2015» i Stockholm var hans klare budskap at god helse ikke er noen menneskerett:

– Nei, helse er ingen menneskerett. Det kan ikke være en menneskerett. Fordi, er man født med en alvorlig misdannelse og ikke kan reddes, dør man jo! Det er en hån mot mennesker med uhelbredelige sykdommer å si at helse er en menneskerettighet. Man må jo tenke litt også, sa Rosling.

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   4 + 4 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!