Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

ADVARER: ASCO er bekymret for at arbeidet i kreftforskningen vil svekkes dersom innreiseforbudet rammer deres medlemmer. Her fra ASCO-konferansen i 2015.

ADVARER: ASCO er bekymret for at arbeidet i kreftforskningen vil svekkes dersom innreiseforbudet rammer deres medlemmer. Her fra ASCO-konferansen i 2015. Foto: Arkivbilde

ASCO svært bekymret

Verdens største organisasjon for kreftleger er bekymret for forskningssamarbeid og pasientsikkerheten, dersom deres medlemmer blir nektet innreise til USA. 

Annons:

Etter at Donald Trump stengte grensene for personer fra syv hovedsakelige muslimske land, har reaksjonene vært kraftige. Innreiseforbudet skaper også store problemer for personer som skal til USA på jobbreise.

Dagens Medisin skrev tidligere om Norsk psykiatrisk forening som oppfordret sine medlemmer til å takke nei til kongress-deltakelse i USA. Bakgrunnen er et ønske om å være solidariske med kollegaer som blir rammet av Trumps innreiseforbud.

Også ASCO, verdens største organisasjon for kreftleger, har reagert på innreiseforbudet.

Vil svikte fremgangen
I et innlegg på sine hjemmesider uttrykker de stor bekymring for hvordan innreiseforbudet kan komme til å påvirke kreftforskning, pasientsikkerheten og internasjonalt forskningssamarbeid.

– Våre over 40.000 medlemmer i 148 land jobber for å bekjempe kreft i alle former. Titusenvis av mennesker fra mer enn 100 land deltar på våre vitenskapelige møter for å utveksle erfaringer og ideer som igjen bedrer pasientsikkerheten. Millioner av kreftrammede lever i dag som følge av dette, men fremgangen i arbeidet vil svikte dersom det tett sammenbundne nettverket av kreftleger og forskere blir splittet som følge av innreiseforbudet til USA, skriver organisasjonen.  

ASCO ber medlemmer som blir rammet av innreiseforbudet til å ta kontakt, så skal de gjøre det de kan for å hjelpe dem med å delta på deres møter.

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   2 + 6 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!