Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

UTRADISJONELL INVITASJON: Barnelegene på Drammen sykehus har laget en Skam-parodi som de passende nok har kalt «Klam». Skjermdump fra Youtube.

UTRADISJONELL INVITASJON: Barnelegene på Drammen sykehus har laget en Skam-parodi som de passende nok har kalt «Klam». Skjermdump fra Youtube.

Se barnelegene parodiere «Skam»

Barnelegene på Drammen sykehus inviterer til vårmøte i rollene fra ungdomsserien «Skam». 

Annons:

Barnelegene på Drammen sykehus har laget en utradisjonell invitasjon til den årlige konferansen for barneleger, som i år arrangeres i Drammen.

I videoen, som er publisert på Youtube, får vi et gjensyn med karakterene fra den populære NRK-serien «Skam», kledd i legefrakker. «Skjedd noe i natt a? Serr liksom, start rapporten a’», sier «William» på morgenmøte mens han tekster flørtende diagnosekoder til «Noora».  

«Isak» redegjør for hvordan han «klinte til» med behandling av «kiden» fra nattens vakt, men får gjennomgå av «William» som kaster melk i ansiktet på ham – en scene som spiller på den velkjente promoen fra Skam sesong tre.

–  Sær pediater-humor
– Vi ønsket å lage en humoristisk vri på invitasjonen og dette var et tema vi tenkte mange hadde referanse til og ville kjenne igjen. Det er stor avstand mellom Skam-verdenen og den verdenen vi har i jobben vår, og derfor skaper det en komisk kontrast med å dra inn litt sær pediater-humor, sier Einar Øian, LIS-lege ved Drammen Sykehus, som spiller «Isak» i videoen.

– Det var veldig gøy å spille inn. Det er ingen av oss som har gjort noe særlig sånt tidligere, så det var nytt for oss alle. Mange i avdelingen syntes det var gøy og har funnet tid til å være med. Min scene ble spilt inn etter nattevakt, forteller Øian til Dagens Medisin.

Det måtte flere opptak til før «melkescenen» satt som den skulle, forteller LIS-legen. Øian figurerer også i en romantisk veiledningsscene sammen med overlegen på nyfødtintensiven i rollen som «Even», hvor de roser hverandre for «godt klinisk blikk» mens de stryker nesen mot hverandre.

Sett 27.000 ganger
Det er barnelege Joel Pradeepkumar Selvakumar som har stått for filming og klipping. I løpet av fem dager er videoen sett over 27.000 ganger på Youtube.

– Responsen har vært overveldende. Videoen var laget for et smalt publikum og skulle egentlig bare bli vist på pediaterdagene i Bergen og som en liten gimmick internt på barneavdelingen her. Men den har tydeligvis hatt bredere klangbunn enn vi forventet, sier Øian.

Ifølge videoen blir det både fete foredrag, konsert, ølsmaking og kanskje også hooking på arrangementet som starter 31. mai i år.

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   3 + 7 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


Nyheter fra startsiden

NORSK UNDERSØKELSE BLANT FORSKERE

Medisinere strengest på forskningsetikk

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!