Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

– Lang vei fra der han startet

Helsepolitisk talsperson i Arbeiderpartiet, Torgeir Micaelsen, mener Høie ikke har tatt innover seg at det oppstår parallelle virkeligheter mellom helsearbeiderne og helseledelsen. 

Annons:

– Jeg syns det var en god tale, men det er klart at det er en lang vei fra der han startet for snart fire år siden og de tingene han prater om i dag, sier helsepolitisk talsperson i Arbeiderpartiet, Torgeir Micaelsen om helse- og omsorgsminister Bent Høies sykehustale med styringsmål for 2017. 

Micaelsen trekker frem at det i dag er mer snakk om prioriteringer om stortingsmeldinger om gradvis skrittvise forbedringer.

Ikke samsvar
Han er enig med Høie i at det er viktig å få ned uønsket variasjon i kapasitetsutnyttelsen ved sykehusene, men mener likevel Høie ikke har tatt innover seg at det oppstår det han kaller parallelle virkeligheter mellom helsearbeiderne og sykehusledelsen. 

– Helselederne snakker om effektivitet, produktivitet, smartere arbeid, mens mange på innsiden av sykehusene opplever at det ikke er samsvar mellom de ressursene som stilles til disposisjon og de kravene som stilles, sier han.

Satse på offentlige sykehus 
– Hvis det er du som skal holde denne talen om et år, hva vil du si da?

– Jeg håper at vi har et tydeligere trykk på at vi skal satse på de offentlige sykehusene, modernisere dem, ta i bruk ny teknologi og digitalisering, og i mindre grad være opptatt av glansede statistikker. 

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   2 + 5 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


 • Lege 12.01.2017 12.55.44

  Til legg; Det spiller liten rolle hvem som er helseminister. Om det blir Michaelsen vil også han etter kort tid bli lagt i bakken av byråkratene og embetsverket, akkurat slik Høie og hans forgjengere ble. Deretter blir det som tidligere umulig å høre forskjelle på Michaelsen, Høie og hans forgjengere, dvs status quo. Om en skal ha håp om endringer må det langt kraftigere lut til, da makten igjen må tilbake til politikerne og demokratiet / velgerne. Det er ingen tegn til at noen politikere tør dette.

 • Ann Kathrine Lund 11.01.2017 16.11.02

  Det triste her er jo at sykehusledelse ikke gjør jobben sin. Sykehus ledelsen burde ha insikt nok til å forstå situasjonen for sin bedrift. Hva skal man egentlig med en ledelse som trenger detaljestyring fra departementets øverste ledelse?

 • legg 10.01.2017 17.00.41

  Trist og som forventet at lekebrytingen mellom Arbeiderpartiet og Høyre fortsetter. Alt som er galt nå, var galt eller startet under de 8 årene med Arbeiderpartistyre. Foruroligende at Michaelsen er aktuell som helseminister.

Nyheter fra startsiden

STYREVERV I STRID MED ETISKE REGLER

Ber statsråden rydde opp7

GENÈVE: WHO - Helseforsamlingen 2018

Norge med internasjonalt helse-initiativ

GENÈVE: WHO - Helseforsamlingen 2018

Ambisøse mål for verdenshelsen fra WHO

GENÈVE: WHO - Helseforsamlingen 2018

Antibiotikaresistens krever global satsing nå

TRØNDEROPPRØRETS FASTLEGEUNDERSØKELSE

Fastleger frykter å gjøre feil2

Kommende DM Arena-møter

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!

Annonse: