Høie gjør endringer i troppen

Mathilde Tybring-Gjedde (H) er ny politisk rådgiver, mens Frode Gaasland Hestnes (FrP) kommer inn som statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Tirsdag ble det klart at statsminister Erna Solberg bytter ut tre statsråder i regjeringen. I den forbindelse er det også gjort omrokkeringer blant statssekretærer og politiske rådgivere.

Statssekretær Cecilie Brein-Karlsen (Frp) har fått avskjed i nåde som statssekretær for statsråd Bent Høie i Helse- og omsorgsdepartementet, og er utnevnt til statssekretær for statsråd Siv Jensen i Finansdepartementet. Brein-Karlsen har vært i svangerskapspermisjon siden mai, og Fredrik Gierløff (H) er konstituert statssekretær frem til utgangen av januar neste år.

Skal jobbe med folkehelse
Det er Frode Gaasland Hestnes (Frp) som overtar som statssekretær for Høie. Hestnes er utdannet sykepleier og har ledererfaring både fra privat og offentlig sektor. Han tar nå permisjon fra jobben som assisterende daglig leder i Antidoping Norge.

Hestnes har vært aktiv i politikken siden 1992 og har en fortid i Høyre. Hestnes har hatt flere verv, blant annet som fylkesleder i Vestfold Frp og fylkestingsleder. Han er i dag varaordfører i Re.

I Helse- og omsorgsdepartementet skal Hestnes etter planen ha folkehelse som ansvarsområde når han tiltrer 9. januar. Folkehelseavdelingen har helsefremmende og forebyggende arbeid, helseovervåkning og helseregistre, ernæring og mattrygghet, legemiddelspørsmål og alkohol- og narkotikaspørsmål som hovedoppgaver.

Tybring-Gjedde blir rådgiver
Mathilde Tybring-Gjedde ansettes som politisk rådgiver for Bent Høie, fra det tidspunkt Statsministerens kontor bestemmer. Hun  kommer fra et vikariat som rådgiver for kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Tybring-Gjedde sitter i kultur- og utdanningskomiteen for bystyret i denne perioden. Hun studerer juss, sitter i sentralstyret i Unge Høyres landsforbund og i Oslo Unge Høyres arbeidsutvalg. Hun er datter av Frp-politiker Christian Tybring-Gjedda.

Atle Simonsen (FrP), som har vært konstituert som politisk rådgiver for Høie, blir i stedet politisk rådgiver for statsråd Solveig Horne i Barne- og likestillingsdepartementet.

Powered by Labrador CMS