Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

NYE FJES I HOD: Mathilde Tybring-Gjedde og Frode Gaasland Hestnes blir en del av teamet til helseministeren i departementet.

NYE FJES I HOD: Mathilde Tybring-Gjedde og Frode Gaasland Hestnes blir en del av teamet til helseministeren i departementet. Foto: Oslo kommune/Sturlason, Antidoping Norge

Høie gjør endringer i troppen

Mathilde Tybring-Gjedde (H) er ny politisk rådgiver, mens Frode Gaasland Hestnes (FrP) kommer inn som statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet.

Annons:

Tirsdag ble det klart at statsminister Erna Solberg bytter ut tre statsråder i regjeringen. I den forbindelse er det også gjort omrokkeringer blant statssekretærer og politiske rådgivere.

Statssekretær Cecilie Brein-Karlsen (Frp) har fått avskjed i nåde som statssekretær for statsråd Bent Høie i Helse- og omsorgsdepartementet, og er utnevnt til statssekretær for statsråd Siv Jensen i Finansdepartementet. Brein-Karlsen har vært i svangerskapspermisjon siden mai, og Fredrik Gierløff (H) er konstituert statssekretær frem til utgangen av januar neste år.

Skal jobbe med folkehelse
Det er Frode Gaasland Hestnes (Frp) som overtar som statssekretær for Høie. Hestnes er utdannet sykepleier og har ledererfaring både fra privat og offentlig sektor. Han tar nå permisjon fra jobben som assisterende daglig leder i Antidoping Norge.

Hestnes har vært aktiv i politikken siden 1992 og har en fortid i Høyre. Hestnes har hatt flere verv, blant annet som fylkesleder i Vestfold Frp og fylkestingsleder. Han er i dag varaordfører i Re.

I Helse- og omsorgsdepartementet skal Hestnes etter planen ha folkehelse som ansvarsområde når han tiltrer 9. januar. Folkehelseavdelingen har helsefremmende og forebyggende arbeid, helseovervåkning og helseregistre, ernæring og mattrygghet, legemiddelspørsmål og alkohol- og narkotikaspørsmål som hovedoppgaver.

Tybring-Gjedde blir rådgiver
Mathilde Tybring-Gjedde ansettes som politisk rådgiver for Bent Høie, fra det tidspunkt Statsministerens kontor bestemmer. Hun  kommer fra et vikariat som rådgiver for kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Tybring-Gjedde sitter i kultur- og utdanningskomiteen for bystyret i denne perioden. Hun studerer juss, sitter i sentralstyret i Unge Høyres landsforbund og i Oslo Unge Høyres arbeidsutvalg. Hun er datter av Frp-politiker Christian Tybring-Gjedda.

Atle Simonsen (FrP), som har vært konstituert som politisk rådgiver for Høie, blir i stedet politisk rådgiver for statsråd Solveig Horne i Barne- og likestillingsdepartementet.

 

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   3 + 6 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
Jeg godkjenner publisering av artikkelkommentaren og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


 • Finn Gaute Pedersen 29.12.2016 18:50:00

  Hurra for vår helseminister , nye koster å prate med ?. Er noe som ikke Norges helsesystem trenger så er det mer prat .

 • Undrende 23.12.2016 14:17:20

  Med all mulig respekt for jus-studenter, er det vanskelig å forstå hvilke råd hun kan bidra med i et helsevesen i omstilling. For de fleste kreves det en del års praksis å få erfaring til å gi gode råd.

 • lege 21.12.2016 14:22:40

  Den store utfordringen frem mot valget for regjeringen generellt og Høie spesiellt er hvordan de kan starte gjenreisningen av den tapte tilliten mellom fagarbeidere som jobber med pasientene og ledelsen / direktørveldet / byråkratiet / embetsverket /arbeidsgiver fremover. Sannsynligvis er det for sent for Høie og co.

Nyheter fra startsiden

Trakk anken: Likestillingsombudets vedtak blir stående

OUS diskriminerte ansatt etter fødselspermisjon4

RAPPORT OM UNDERERNÆRING HOS ELDRE

– Det blir ikke gjort noe som monner1

Behandling i legevakt etter rusforgiftning

– Behov for bedre oppfølgingsrutiner

RETNINGSLINJER FOR IMMUNTERAPI

Reagerer på uklare råd om ny immunterapi

Strategi 2030 for Helse Midt-Norge

Svarer RHF-direktøren i video2

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!