Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

MULIG STREIK: Mandag kan 16 ansatte på Diakonhjemmet sykehus gå ut i streik, syv av dem er leger. Foto: Diakonhjemmet sykehus

MULIG STREIK: Mandag kan 16 ansatte på Diakonhjemmet sykehus gå ut i streik, syv av dem er leger. Foto: Diakonhjemmet sykehus

Fare for ny sykehusstreik

Dersom Legeforeningen og Virke ikke kommer til enighet, er det varslet streik fra mandag.

Annons:

Legeforeningen og Virke kom ikke til enighet i årets landsoverenskomstforhandlinger. Det pågår nå mekling med frist til midnatt. Striden dreier seg om fremtidig pensjon.

Dersom partene ikke kommer til enighet er det varslet streik fra mandag 21. november på Diakonhjemmet sykehus i Oslo og Haraldsplass Diakonale sykehus i Bergen.

12 leger
Da vil 25 medlemmer fra Legeforeningen, Psykologforeningen, NITO og Farmaceutisk forening legge ned arbeidet. 12 av disse er leger; fem hører til på Haraldsplass mens syv har sitt arbeidssted på Diakonhjemmet.

Virke representerer de private, ikke-kommersielle sykehusene. Da sykehusleger tidligere i høst gikk til streik mot Spekter, som representerer de statlige sykehusene, dreide konflikten som om arbeidstid.

Krangler om pensjon
Hovedtema i denne meklingen er pensjonsordning og en eventuell overgang til hybridordning, som er en mellomting mellom innskuddspensjon og ytelsespensjon. Dette er en annen ordning enn ansatte har i de offentlige sykehusene.

Akademiker-foreningene argumenterer med at ordningene bør være de samme når Virke-virksomhetene løser de samme oppgavene og er finansiert over statsbudsjettet.

Oppgjøret er en del av det såkalte HUK-oppgjøret (helse, undervisning og kultur) og omfatter totalt 22 meklinger, som alle går parallelt. Meklingen startet klokken 10 torsdag, og meklingsfristen er midnatt natt til 19. november.

Totalt har fagforeningene varslet at 301 arbeidstakermedlemmer går ut i streik hvis ikke meklingen fører frem. Utover sykehus står også blant annet skoler og museer i fare for å bli rammet.

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   5 + 5 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
NB! Vi har problemer med kommentarfeltet vårt. Opplever du at kommentaren din har forsvunnet, er det ikke fordi vi har slettet den, men en feil med indeksen på nettsiden. Vi jobber med å reparere løsningen så fort som mulig. OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


Nyheter fra startsiden

550 LIS-LEGER VED OUS KAN STÅ UTEN JOBB

– OUS må selv rydde opp1

LEGER I SPESIALISERING VED OSLO UNIVERSITETSSYKEHUS:

– Halvparten av LIS-legene risikerer å miste jobben2

550 LIS-LEGER KAN STÅ UTEN JOBB

OUS: – Vi skviser ikke ut leger1

SYKEHUSPARTNER SKJULTE 333 MILLIONER

Har fortsatt tillit til Sykehuspartners direktør13

3200 kvinnelige leger og medisinstudenter bak opprop

Slår alarm om seksuell trakassering i norsk helsevesen8

IKT-SKANDALEN I HELSE SØR-ØST

Sykehuspartner skjulte 333 millioner3

SYKEHUSPARTNER SKJULTE 333 MILL.

– Helt utilgivelig9

Klar for finalen i sangkonkurransen

Medisinstudent kan vinne The Voice

SYKEHUSPARTNER SKJULTE 333 MILL.

Jusprofessor: – Ulovlig og straffbart5

Haukeland universitetssjukehus

«Friskmeldt» etter sepsis-tilsyn2

Stavanger universitetssjukehus

Væpnet politiaksjon avblåst1

Kommende DM Arena-møter

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!