Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

SMITTE: Nok et barn er MRSA-smittet i ved nyfødt intensiv på Universitetssykehuset Nord-Norge, Tromsø.

SMITTE: Nok et barn er MRSA-smittet i ved nyfødt intensiv på Universitetssykehuset Nord-Norge, Tromsø. Foto: UNN

Fire pasienter MRSA-smittet på UNN

Nyfødt intensiv-avdelingen ved Universitetssykehuset Nord-Norge er stengt etter utbrudd av den antibiotikaresistente bakterien.

Annons:

Torsdag ble det kjent at det er påvist nok et tilfelle av den antibiotikaresistente bakterien MRSA på nyfødt intensiv på UNN. Dermed er det totalt fire pasienter på nyfødt intensiv som har testet positivt på MRSA-bakterien, som er gule stafylokokker som har utviklet resistens mot alle betalaktamantibiotika.

Det er også påvist smitte hos to av de totalt 50 ansatte ved avdelingen. I tillegg har en pårørende testet positivt for bakterien, ifølge iTromsø.

Tester flere
Ytterligere prøveresultater er underveis. Rundt 50 ansatte og 10 pasienter er så langt testet, ytterligere 20 pasienter skal testes i løpet av dagen, ifølge NRK Troms.

Smitten ble oppdaget med en tilfeldighet.

– En pasient hadde en øyeinfeksjon som ofte er forårsaket av gule stafylokokker. Videre analyser viste at det ikke var en vanlig gul stafylokokk, men en multiresistent stamme. Da satte vi i gang utvidede tiltak og testet flere, sier smittevernoverlege ved UNN Tromsø, Torni Myrbakk, til NRK Troms.

– Dessverre vanligere
Sykehuset vet foreløpig ikke når nyfødt intensiv kan åpne normalt igjen, og sier at situasjonen er alvorlig.

– Vi ønsker ikke at slike bakterier skal spre seg i sykehus og de er alvorlig at det er ei nyfødt intensiv-avdeling. Dessverre ser vi at slike utbrudd av bakterier som er motstandsdyktige mot antibiotika blir vanligere i norske sykehus, sier hun.

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   3 + 6 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


 • Lege 03.09.2016 12.35.22

  UNN skårer dårligst på pasientsikkerhet og arbeidsmiljø. Mye ressurser går til konflikter fordi ansatte sier i fra om høy risiko. Er helseforetakene en verna bedrift med millionlønninger? Hvorfor sitter de samme folka som direktør i helse nord og ved UNN etter skandale på skandale? Har helseministeren gitt opp?

Nyheter fra startsiden

NORSK UNDERSØKELSE BLANT FORSKERE

Medisinere strengest på forskningsetikk

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!