Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Ny toppleder for innkjøpsgigant

Kjetil Marius Istad (41) er ansatt som administrerende direktør i nyopprettede Sykehusinnkjøp HF.

Annons:

Det kunngjorde styret i Sykehusinnkjøp HF i en pressemelding mandag. Ansettelsen ble tidligere utsatt fordi styret trengte lenger tid for å finne riktig person. I første søknadsrunde var det 15 søkere, alle menn, til stillingen.

– Med denne ansettelsen har vi fått en svært kompetent leder. Hans brede erfaring med innkjøp og logistikk, er et solid utgangspunkt for videre utvikling av Sykehusinnkjøp HF, sier styreleder Steinar Marthinsen.

Kommer fra Helse Sør-Øst
Sykehusinnkjøp HF ble etablert i fjor, og skal sørge for innkjøp av varer og tjenester til alle sykehusene i Norge.

TOPPSEF: - Jeg har tro på verdien innkjøpsfunksjonen gir. Vi skal jobbe tett med sykehusene for å forstå behovene deres, slik at vi kan jobbe for at de får produktene og tjenestene de trenger for å utføre sitt viktige arbeid, sier Kjetil Marius Istad.
Foto: Helse Sør-Øst RHF

Kjetil Marius Istad har de siste sju årene vært ansatt i Helse Sør-Øst RHF, hvorav de siste fem årene som direktør for innkjøp og logistikk. Istad har også hatt lederstillinger som assisterende økonomidirektør ved Ullevål sykehus og som innkjøpssjef for Aker sykehus.

– Viktig å skape felles kultur
41-åringen er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøgskole og har gjennomført spesialisthelsetjenestens topplederprogram.

– Jeg er veldig ydmyk og glad for å ha fått denne tilliten. Jeg ser på Sykehusinnkjøp HF som den mest spennende arbeidsplassen i innkjøps-Norge og gleder meg til å ta fatt i de oppgavene som ligger foran oss. Det blir særlig viktig nå å skape en felles kultur og utvikle et felles målbilde for organisasjonen. Utviklingen av Sykehusinnkjøp er helt avhengig av at vi utvikler dette i samarbeid med de regionale helseforetakene og styret, og at vi samhandler godt om de mange oppgavene framover, sier nyansatte Kjetil Marius Istad.

Uro om hemmelighold
Det har vært uro i innkjøpsmiljøet etter at det ble kjent at legemiddelpriser i offentlige anbud ikke lenger skal være offentlige tilgjengelige. Dette ble bestemt av administrerende direktør i Helseforetakenes innkjøpsservice (HINAS) etter at Legemiddlinnkjøpssamarbeidet (LIS) ble en del av virksomheten.

Når Istad blir Sykehusinnkjøp-direktør til høsten, blir han øverste leder på dette området.

– Hva er ditt syn på saken, skal anbudspriser på legemidler være offentlige eller ikke?

– Nå har jeg nettopp fått nyheten om at jeg har fått jobben, og driver fortsatt og summer meg. Dette må jeg få komme tilbake til når jeg tiltrer stillingen i august, sier Istad.

Kontor i Vadsø
Siden hovedkontoret til Sykehusinnkjøp skal være i Vadsø, blir det mye reising på Istad som er bosatt på Østlandet.

– Jeg kommer til å være mye i Vadsø for å få bygget opp hovedkontorfunksjonen og sørge for at det blir ivaretatt på en god måte, sier Istad.

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

REGJERINGENS PLANER OM SAMMENSLÅING AV SYKEHUS I NORD

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!