Utsetter ansettelsen av innkjøpsdirektør

Det arbeides fremdeles med å finne riktig kandidat til direktørstillingen for nye Sykehusinnkjøp HF.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

KREVENDE: - Det har vært en krevende prosess å finne rett person, sier styreleder Steinar Marthinsen. Foto: Helse Sør-Øst

Etter planen skulle styret avgjøre ansettelsen i et møte 30. juni, men saken er nå utsatt fordi ansettelsesutvalget trengte mer tid for å komme frem til en anbefaling til styret.

– Vi er fortsatt i en intervjuprosess med aktuelle kandidater. På grunn av at vi er kommet inn i ferietid fikk vi ikke ferdigstilt intervjuer og referansesjekk før styremøtet. Det vil bli innkalt til ekstraordinært styremøte så snart innstillingen er klar, sier Steinar Marthinsen, som er styreleder i Sykehusinnkjøp.

Bare menn på søkerlisten
Sykehusinnkjøp HF er et helseforetak som ble etablert 1. januar i år, og planen er at selskapet skal være operativt fra årsskiftet. Selskapet får ansvar for 40 milliarder kroner årlig når det skal forvalte felles innkjøpsavtaler for alle helseforetak.

15 personer, alle menn, sendte inn søknad innen fristen gikk ut i mai, blant dem nåværende sjef for Helseforetakenes innkjøpsservice (HINAS), Harald I. Johnsen. Også Kjetil Istad, innkjøpsdirektør i Helse Sør-Øst og Lars-Johan Frøyland fra Helse Vest sto på listen.

Lett etter kvinner
Marthinsen bekrefter at de også har vurdert kandidater som ikke aktivt har søkt jobben.

– Søkeprosessen har vært en kombinasjon av research og søknader. Nå er vi i sluttfasen, men det har vært en krevende prosess å finne rett person. Vi har jobbet mye med kvalitetssikring og hatt flere intervjuer med flere kandidater. Det gjør at vi ikke rakk i bli ferdige, men vi håper å være i mål om en uke eller to, sier Marthinsen.

– Alle søkerne var i utgangspunktet menn. Har dere funnet kvinnelige kandidater?

– Vi har lett målrettet etter kvinner, sier Marthinsen, som ikke vil kommentere utfallet nærmere.

Powered by Labrador CMS