Nyheter for deg som jobber i helsevesenet. Annonser er kun beregnet for helsepersonell.

Annonser er kun beregnet for helsepersonell.

 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn
BESLUTTER: Forumet beslutter hvilke legemidler som skal tilbys gjennom det offentlige helsetilbudet. F.V - Øistein Myhre Winje (brukerrepresentant), Herlof Nilssen (adm. dir. Helse Vest), Stig Slørdahl (adm. dir. Helse Midt), Cathrine M. Lofthus (adm. dir. Helse Sør-Øst) og Lars Vorland (adm. dir. Helse Nord). Foto: Per Corneliussen

Nei til brystkreftmedisin

En ny brystkreftmedisin kan ikke tas i bruk ved norske sykehus.

Publisert: 2016-03-14 — 11.06 (Oppdatert: 2016-03-14 — 12.09)
Denne artikkelen er over seks år gammel.

INNFØRING AV NYE MEDISINER

De regionale helseforetakene beslutter i fellesskap hvilke metoder i helsevesenet, medisiner eller prosedyrer, som kan tas i bruk på nasjonalt nivå.

Beslutningene fattes av Beslutningsforum for nye metoder. 

De baserer avgjørelsen på metodevurderinger gjort av Statens Legemiddelverk eller Kunnskapssenteret.

OSLO/MAJORSTUA: Det avgjorde Beslutningsforum for nye metoder mandag.

Traztuzumab-emtasin (Kadcyla) brukes i behandlingen av brystkreft med spredning, altså til pasienter med HER2-positiv, inoperabel eller metastatisk brystkreft.

Ifølge Beslutningsforum kan denne medisinen fortsatt ikke tas i bruk ved norske sykehus, konkluderte de i sitt møte, mandag.

Også i oktober 2014 sa Beslutningsforum for nye metoder nei til å innføre brystkreftmedisinen trastuzumab-emtansin (Kadcyla) i norske sykehus.

Aktuell for 100 pasienter i året
Deretter besluttet Beslutningsforum at leverandøren Roche kunne levere et nytt tilbud på legemidlet. 

Det er anslått at 100 pasienter er aktuelle for behandling med legemidlet hvert år i Norge.

Ifølge Legemiddelverket ville behandlingen totalt - før eventuelle rabatter - kostet sykehusene 80-100 millioner kroner i året.

Rabatt i Storbritannia
I november ga legemiddelfirmaet Roche Storbritannia rabatt på brystkreftmedisinen. Det bidro til at medisinen fortsatt er i bruk, etter at myndighetene i Storbritannia varslet at et høyt kostnadsnivå kunne bety at medisinen ble tatt ut av «ja-listen».

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

 • Pasient2 14.03.2016 18.09.32

  Ser at beslutningen om at det offentlige ikke finanisere et livsforlengende legemiddel fordømmes nord og ned av flere andre i tidligere innlegg her. Til dem spør jeg. Har virkelig AS Norge og helsevesenet ubegrenset med ressurser? Er kost-nytte analyser noe som en ikke skal gjøre i helsevesenet?? Behøver vi virkelig ikke å gjøre noen prioriteringer, eller kan vi si ja takk til alle legemidler uavhengig av kostnad?

 • n. 14.03.2016 17.43.09

  Før eller seinere vil en eller flere av disse gamle herrene få merke det på kroppen selv hva da når valget er og betale selv eller gjør ingenting

 • Kjell Lie 14.03.2016 15.50.49

  Fire gamle menn tar beslutning i en sak som vedrører kvinnehelse. Er dette helt bra?

 • Pårørende 14.03.2016 15.09.05

  Denne medisinen er ikke ny! Den har vært i bruk i over to år i alle våre naboland - at den enda ikke er godkjent i Norge er en skam!

 • Pasient 14.03.2016 14.59.13

  Det er bare å skaffe seg privat forsikring. Med unntak av brukerrepresentanten har alle på bildet her nær 2 millioner i årslønn. De er satt til å vokte egne overskudd og privilegier, bekostet av skattepenger fra pasientene. Fancy møter i dress i lokaler høyt hevet over hverdagen til kreftpasientene.

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!