Ny næringsklynge for livsvitenskap

Den nye næringsklyngen skal skape vekst innen alle typer virksomheter basert på livsvitenskap og bioteknologi.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Marius Øgaard er interimleder for Oslo Lifetech.

Initiativet til nettverket Oslo Lifetech kommer fra livsvitenskapsaktørene i Blindern-miljøet og støttes av Universitetet i Oslo, Inven2 og Oslotech.

Stiftelsesmøtet er onsdag 9. mars.

Formålet til Oslo Lifetech er å skape næringslivsvekst innen alle typer virksomheter innen livsvitenskap og bioteknologi. Dette omfatter både etablerte bedrifter og nye oppstartselskaper i Oslo-regionen og resten av Norge.

Økt samarbeid
Dessuten skal næringsklyngen øke samarbeidet mellom næringsliv, FoU-miljøer og offentlige aktører. Den skal også bidra til å øke omfanget av ny teknologi, innovasjoner, produkter og tjenester som kommer samfunnet til gode.

Dette skal gjøres ved å utvikle og tilby aktiviteter som skaper samarbeid mellom aktørene.

Samarbeid med LMI
LMI og Oslo Lifetech ser muligheter for samarbeid.

– Ved å koble de to nettverkenes aktiviteter og målgrupper kan vi skape mange nye muligheter, sier Marius Øgaard, interimleder for Oslo Lifetech.

Karita Bekkemellem, administrerende direktør i LMI, setter pris på det nye nettverket.

– Gjennom å utvikle et nettverk og møteplasser som jobber mot felles definerte mål vil vi kunne oppnå mer samhandling, mer optimalisert ressursbruk og høste mer av vekst og verdiskapning, sier hun.

Medisin og biologi
Ifølge Universitetet i Oslo omfatter livsvitenskap alle disipliner innen vitenskapene som studerer oppbygging, struktur og funksjon av levende organismer.

Medisin og biologi utgjør kjernen, støttet av kjemi, fysikk og matematiske fag.

Powered by Labrador CMS