Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

FORSKNING: Nye data kobler zikavirus og Guillain-Barré-syndrom.

FORSKNING: Nye data kobler zikavirus og Guillain-Barré-syndrom. Foto: Colourbox

Forskere kobler zikavirus og nervesykdom

Franske forskere skal ha vist en sterk sammmenheng mellom zikaviruset og Guillain-Barré syndrom.

Annons:

Dermed er det stor risiko for at landene som er rammet av zika-epidemien vil merke en økning i tilfeller av den nevrologiske sykdommen Guillain-Barré-syndrom (GBS), som fører til lammelser.

I en liten studie, publisert i The Lancet, testet nesten alle (98 prosent) av pasientene som utviklet Guillain-Barré syndrom, også positivt for zikaviruset. Studien ble utført under det største zikautbruddet i Fransk Polynesia noensinne, i 2013 og 2014.

 «Dette er den første studien som gir bevis for at zika-virusinfeksjon forårsaker Guillain-Barré syndrom. Fordi zika-viruset sprer seg raskt over hele Amerika, må land i risikosonen forberede seg slik at de har tilstrekkelig kapasitet på intensivavdelinger til å håndtere pasienter med Guillain-Barré syndrom», skriver forskerne i Lancet-artikkelen.

Relaterte saker
EMA setter ned ekspertgruppe på zikavirus

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   5 + 4 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


Nyheter fra startsiden

NORSK UNDERSØKELSE BLANT FORSKERE

Medisinere strengest på forskningsetikk

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!