Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

VIL AUTOMATISERE DETTE: For pasienter med type 1-diabetes ventes såkalt kunstig bukspyttkjertel å kunne automatisere reguleringen av glukosenivået.

VIL AUTOMATISERE DETTE: For pasienter med type 1-diabetes ventes såkalt kunstig bukspyttkjertel å kunne automatisere reguleringen av glukosenivået. Foto: Colourbox (illustrasjonsfoto)

Setter i gang stor studie om kunstig bukspyttkjertel

Amerikansk studie skal sammenligne kunstig bukspyttkjertel med vanlig insulinpumpe hos 240 pasienter.

Annons:

Amerikanske forskere setter om kort tid i gang én av de største studiene som er gjennomført på effekten av såkalt kunstig bukspyttkjertel blant pasienter med type 1-diabetes. Det melder Harvard-universitetet på sine nettsider.

En kunstig bukspyttkjertel er et integrert system der en kontinuerlig glukosemåler sender pasientens glukosenivåer trådløst til en insulinpumpe, som automatisk beregner insulinbehovet ut fra en matematisk algoritme, og som frigjør insulinmengden kroppen trenger.

Den amerikanske studien er delt i to, og vil i første omgang omfatte 240 pasienter med type 1-diabetes. Ved å sammenligne pasienter som bruker kunstig bukspyttkjertel med pasienter som bruker vanlig insulinpumpe i seks måneder, tar studien sikte på å finne ut hvorvidt kunstig bukspyttkjertel har en effekt på blodsukkerkontroll og risiko for hypoglykemi.

I neste omgang skal 180 av pasientene observeres i ytterligere seks måneder. Her er hensikten å teste en bestemt algoritme som definerer et akseptabelt intervall for pasientens blodsukkernivå, og som korrigerer for ulike faktorer for å holde blodsukkernivået innenfor dette intervallet.

Studien utføres av forskere ved Harvard-universitetet og universitetet i Virginia, og har fått støtte fra det offentlige National Institutes of Health.

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   5 + 4 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


 • Matee 21.04.2016 03.45.54

  Last one to utzilie this is a rotten egg!

 • Allmennlege 12.01.2016 12.24.43

  Meget interessant... Håper dette vil gi gode resultater. Ber dm.no følge opp denne.

Nyheter fra startsiden

STYREVERV I STRID MED ETISKE REGLER

Ber statsråden rydde opp7

GENÈVE: WHO - Helseforsamlingen 2018

Norge med internasjonalt helse-initiativ

GENÈVE: WHO - Helseforsamlingen 2018

Ambisøse mål for verdenshelsen fra WHO

GENÈVE: WHO - Helseforsamlingen 2018

Antibiotikaresistens krever global satsing nå

TRØNDEROPPRØRETS FASTLEGEUNDERSØKELSE

Fastleger frykter å gjøre feil2

Kommende DM Arena-møter

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!

Annonse: