– Dette går først og fremst ut over de som jobber i kommunehelsetjenesten og sykehus som ikke er tilknyttet universitetssektoren, sier redaktør Magne Nylenna Foto: Rune Thorstein

Helsebiblioteket må kutte i tilbudet

Helsebiblioteket må kutte i tilbudet til norsk helsepersonell. Blant annet forsvinner tilgangen til The Lancet.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Høy dollarkurs og lav kronekurs er årsaken til at Helsebiblioteket må kutte.

– Dette er synd for alle brukerne, men går først og fremst ut over de som jobber i kommunehelsetjenesten og sykehus som ikke er tilknyttet universitetssektoren, sier redaktør Magne Nylenna til kunnskapssenteret.no.

Sterk dollar
Tilbudet på Helsebiblioteket er bygget opp av avtaler med leverandører av tidsskrifter. Når dollaren blir sterk blir avtalene dyrere.

Avtaler som nå går ut blir ikke fornyet. Det gjelder forlagspakke fra Lippincott Williams and Wilkins med ca 145 tidsskrifttitler, blant annet Circulation, Spine, Neurology, Stroke, Critical Care Medicine, Anesthesiology, Cancer Nursing og Obstetrics & Gynecology.

Lancet forsvinner
Dessuten forsvinner The Lancet, og også spesialtidsskriftene The Lancet Nurology, The Lancet Oncology og The Lancet Infectious Diseases.

– Når Folkehelseinstituttet nå overtar ansvaret også for Helsebiblioteket, vil vi fortsette arbeidet med å forhandle gode avtaler for Helse-Norge, innenfor de økonomiske rammene vi har fått, kommenterer direktør Camilla Stoltenberg i Folkehelseinstituttet.

Powered by Labrador CMS