Foto: Colourbox (illustrasjon)

Blåreseptrefusjon til legemiddel mot ADHD hos barn og unge

Refunderes for pasienter i alderen 6-17 år, som ikke har hatt god nok effekt av metylfenidat.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Statens legemiddelverk (SLV) har innvilget blåreseptrefusjon for det sentralstimulerende legemiddelet deksamfetamin (Attentin). Legemiddelet blir refundert ved behandling av ADHD for barn og ungdom i alderen 6-17 år, som ikke har hatt tilstrekkelig effekt av tidligere behandling med metylfenidat.

Legemiddelverket viser til at deksamfetamin er funnet effektivt i studier og i klinisk erfaring i Europa. I refusjonsvedtaket konkluderes det med at Attentin er kostnadseffektivt sammenlignet med lisdeksamfetamin (Elvanse), og sammenlignet med uregistrert deksamfetamin (Metamina og Dexamfetamine), som i dag gis etter spesielt godkjenningsfritak.

Legemiddelverket anslår en årlig merutgift på nærmere 400.000 kroner for staten, dersom samtlige pasienter i alderen 6-17 som bruker ett av de uregistrerte deksamfetamin-produktene, skulle gått over til Attentin.

«Statens legemiddelverk anser likevel dette som akseptabelt, da verdien av å ha et alternativ med norsk markedsføringstillatelse er høy», heter det i vedtaket.

Powered by Labrador CMS