Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

OVERTAR ETTER GJESSING: Marit Hermansen mener hun har fått god hjelp fra tidligere legepresident Hege Gjessing. – Gjessing har gjort sitt beste for at overgangen skal bli god, sier Hermansen.

OVERTAR ETTER GJESSING: Marit Hermansen mener hun har fått god hjelp fra tidligere legepresident Hege Gjessing. – Gjessing har gjort sitt beste for at overgangen skal bli god, sier Hermansen. Foto: Unni Skoglund

– Gleder meg til å komme i gang

På sin første dag som president i Legeforeningen sier Marit Hermansen at hun gleder seg til å fronte og lede arbeidet med blant annet høringen om primærhelsemeldingen og helse- og sykehusplanen.

“Det er mye jeg skal gjøre for første gang, så i dag blir det business as usual for alle andre enn meg.”

- Marit Hermansen, president i Legeforeningen

Tirsdag 1. september er første dag som ny president i Legeforeningen for Marit Hermansen. Hun overtar etter Hege Gjessing.

– Hva gleder du deg mest til?

– Det er å komme i gang. Dette har jeg ventet på lenge – jeg har vært valgt i tre måneder, så jeg er veldig klar for å komme i gang nå, sier Marit Hermansen til Dagens Medisin.

– Hva blir dine viktigste oppgaver i starten?

– Det blir veldig viktig å etablere gode arbeidsrutiner og kontaktpunkter og bli kjent med alle de jeg skal samarbeide med, også i andre organisasjoner og i politikken. 

Den nye legepresidenten trekker ellers frem større saker:

– Høringen om primærhelsemeldingen, helse- og sykehusplanen, spesialitetsstrukturen og forhandlingene er store saker der Legeforeningen er inne, og jeg skal nå fronte og lede dette arbeidet. Det gleder jeg meg til.

God overgang
Marit Hermansen sier hun har fått god hjelp i starten.

– Jeg har hatt et veldig godt samarbeid med Hege Gjessing,  har allerede startet på en del ting, og kalenderen min er lagt fremover. Gjessing har gjort sitt beste for at overgangen skal bli god.

Hermansen har vært kommunelege og fastlege i Grue, har vært leder i Norsk forening for allmennmedisin i fire år og har sittet i Legeforeningens sentralstyre i to år.

– Skjer det noe spesielt på din første dag som president?

– Nei, det blir å komme i gang med oppgavene. Det er mye jeg skal gjøre for første gang, så i dag blir det business as usual for alle andre enn meg, sier Hermansen med et smil.

Da hun ble valgt til som president i Legeforeningen i vår, sa hun følgende: – Dette er en stor oppgave og en veldig spesiell jobb – og dere må spille meg god.

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!