Skal metodevurdere flere kreftmedisiner

De regionale helseforetakene har bedt Statens legemiddelverk om å foreta en metodevurdering av ytterligere fire kreftlegemidler.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Nylig hadde Bestillerforum sitt femte møte, og 17. februar ble det besluttet at Legemiddelverket skal gjøre hurtig metodevurdering av:
- Adcetris ved tilbakefall av CD30 positiv Hodgkin lymfom og storcellet anaplastisk non-Hodgkin lymfom.
- Xgeva til forebygging av skjelettrelaterte hendelser hos voksne med skjelettmetastaser fra solide tumorer.
Også to andre kreftlegemidler ble oversendt til Legemiddelverket til hurtig metodevurdering. Dette gjaldt første- og andrelinjebehandling av Zytiga samt kostnyttevurdering av Xtandi, ifølge Helsedirektoratet.
Utsetter MR ved genfeil
Bestillerforum diskuterte også bruk av MR ved diagnostikk av arvelig brystkreft (BRCA-genfeil) og utsatte saken fordi det ønskes utvidet saksgrunnlag.
Ibrutinib ved mantelcelle lymfom ble vurdert som uegnet for metodevurdering på nåværende tidspunkt på grunn av utilstrekkelig dokumentasjonsgrunnlag.
Månedlige møter
Statens legemiddelverk og Kunnskapssenteret har i oppdrag å gjennomføre nasjonale metodevurderinger. Oppdragene gis av Bestillerforum RHF, som  består av representanter fra de fire regionale helseforetakene.
​Bestillerforum vurderer hver måned hvilke nye legemidler, medisinsk utstyr, prosedyrer og diagnostiske metoder som skal prioriteres for nasjonal metodevurdering.
Det første møtet i Bestillerforum ble gjennomført i september i fjor. Her er oversikt over alle oppdragene så langt.

Powered by Labrador CMS