Foto: Colourbox

Ville ha alternativ behandling i barnehagen

Ordføreren i Fyresdal kommune ville at barna skulle dra seg i tærne i to minutter hver dag for å styrke immunforsvaret.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Som Dagens Medisin tidligere har skrevet, ønsker kommunestyret i Fyresdal kommune i Vest-Telemark en satsing på alternativ medisin, i tillegg til skolemedisinen.
To minutters tå-strekking
Våren 2012 vedtok kommunestyret at alternativ behandling, som Qi Gong og akupunktur, skulle være del av det offentlige kommunehelsetilbudet i kommunen.
Ordfører Erik Skjervagen (Ap) gikk ut og sa at kommunen søkte etter en ny kommunelege med interesse for og kunnskap om alternativ medisin.

Saken skapte en lengre debatt, der opposisjonen i kommunestyret i Fyresdal kjempet mot Arbeiderpartiets forslag.
Nå har ordfører Skjervagen et nytt alternativ-prosjekt, men dette er nå avlyst, ifølge NRK Telemark.
Skeptiske foreldre
Ordførerens plan var at barna skulle dra seg i tærne i to minutter hver dag. Han mente dette ville styrke barnas immunforsvar.
Men foreldrene var skeptiske:
– Det er ganske nytt, og vi vet litt lite om det. Jeg er ikke imot det, for  jeg vet det ikke er farlig. Men akkurat nå var jeg ikke klar for det, hvert fall ikke for mitt barn, sier Marlene Kiland, FAU-leder i Fyresdal Barnehage til NRK Telemark.
I barnehagen var 70 prosent av foreldrene positive til tiltaket, mens det på skolen var en motstand blant foreldrene, skriver NRK, som også viser en video av ordføreren som instruerer i hvordan han mener skal dra seg i tærne for å styrke immunforsvaret.

Powered by Labrador CMS