– Fastlegeordningen har mange gode sider - men er veldig lite fleksibel, sa fastlege Kristian Furuseth. Foto: Rune Thorstein

– Samhandlingsreformen kun til skade for diabetespasientene

DM ARENA: – Sett fra en allmennleges synspunkt har samhandlingsreformen så langt kun vært til skade for diabetespasienter, sier fastlege Kristian Furuseth.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

OSLO/FELIX KONFERANSESENTER: Kristian Furuseth, fastlege ved Solliklinikken, har type 2-diabetes som spesialfelt. Han holdt sitt innlegg under Dagens Medisins fagmøte torsdag kveld.
Langet ut mot samhandlingsreformen
Furuseth langet ut mot samhandlingsreformen, som han mener ikke bidrar til å bedre situasjonen for behandling av diabetespasientene.
– Samhandlingsreformen, og dens uheldige sider, medfører at tilbud blir fjernet fra sykehuset, og at «kruttet» skal finnes opp rundt i kommunene uten at kompetansen er der, sa han.
"Lite fleksibelt"
– Fastlegeordningen har mange gode sider, men er veldig lite fleksibel. For eksempel ønsker jeg som fastlege å jobbe mer med diabetes,men jeg får ikke alltid gjort dete fordi jeg har for mange pasienter.
– Sett fra en allmennleges synspunkt har samhandlingsreformen så langt kun vært til skade for diabetespasientene, sa Furuseth.
Usikre tall
Han viste til at antall personer med diabetes har økt veldig, men at tallene er usikre.
–  I retningslinjene fra 2009 er det oppgitt tall, men vi vet ikke om dette er riktig. Dette er noe av utfordringen vår, sa Furuseth.
Til sammen antok man at rundt 325.000 personer har kjent og ukjent diabetes i Norge, viser tall fra 2008. Vurderingen av antallet med udiagnostisert type 2-diabetes er usikker.
Dagens Medisins fagmøte om Diabetes type 2 avholdes torsdag kveld på Felix konferansesenter i Oslo.
Kvelden avsluttes med debatt om hvordan man skal bedre diagnostisering og behandling type 2-diabetes i Norge.
Debattantene er:
Line Henriette Hjemdal (KrF), medlem av helse- og omsorgskomiteen, Kjersti Toppe (Sp), medlem av helse- og omsorgskomiteen, Henriette Øien, avdelingsdirektør i Helsedirektoratet, Steinar Madsen, fagmedisinsk direktør, Legemiddelverket, Kristian Furuseth, fastlege og Bjørnar Allgot, generalsekretær i Diabetesforbundet.

Powered by Labrador CMS