Legemiddelverket foreslår fem medisiner for vurdering

Helsedirektoratets nye system for å vurdere kostbare tiltak i helsesektoren har åpnet for at alle kan komme med forslag. Legemiddelverket har foreslått fem legemidler.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Spesialisthelsetjenesten, produsenter, pasient- og brukerorganisasjoner og andre kunne fra 14. juni komme med forslag om legemidler, medisinsk utstyr eller prosedyrer som bør bli gjenstand for systematisk metodevurdering på nasjonalt nivå.
Les også: Slik vil Hdir sile ut dårlige helseprioriteringer
Legemiddelverkets rolle i Helsedirektoratets nasjonale system for innføring av nye metoder i spesialisthelsetjenesten er å vurdere legemidler, mens Kunnskapssenteret gjør metodevurderinger for medisinsk teknisk utstyr og prosedyrer.
Kreft, MS og hjertesvikt
Legemiddelverket har meldt inn fem forslag til nye og kostbare legemidler som de mener bør gjennomgå systematisk metodevurdering. Disse er:
- Perjeta (brystkreft)
- Tecifidera (MS)
- Serelaxin (hjertesvikt)
- Aubagio (MS)
- Kadcyla (brystkreft)
Vil være i forkant
Seniorrådgiver Pilar Martin Vivaldi i Statens legemiddelverk sier at deres mandat er å vurdere nye virkestoff eller indikasjoner og/eller legemidler som kan medføre store budsjettmessige konsekvenser for sykehusene.
Hun legger til at Legemiddelverket ønsker å være i forkant.
– Når systemet er 100 prosent på plass, er målet vårt å være klar med en systematisk vurdering før legemiddelet er tatt i bruk.
Legemiddelverket vurderer ikke legemidler før de har fått markedsføringstillatelse, og det foreligger bestilling fra Bestillerforum. Flere av de fem foreslåtte legemidlene har ennå ikke fått markedsføringstillatelse.
Første runde i september
Første frist for å foreslå metoder til nasjonal vurdering er 9. august, og forslagene vil bli behandlet av Bestillerforum 23. september.
Forumet, som bestemmer hvilke metoder som skal vurderes, består av fagdirektørene i de fire regionale helseforetakene (RHF) og to representanter fra Helsedirektoratet. Legemiddelverket og Kunnskapssenteret er observatører.
Les mer på Helsedirektoratets side.

Powered by Labrador CMS