Legevaktleger skal ha tjent 4000 kr timen

Helseetaten slår alarm om uforsvarlig pasientbehandling ved Aker legevakt i Oslo, der leger skal ha hatt opptil 15 pasienter og tjent inntil 4000 kroner pr. time.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Enkelte leger ved Aker legevakt i Oslo skal ha behandlet opp til 15 pasienter - og tjent 4000 kroner - i timen. Det hevder en lege som har innsikt i det som beskrives som en kamp om pasienter ved Aker legevakt, skriver VG fredag.
I et brev til legevaktsleger i Oslo, slår ledelsen og tillitsvalgte kraftig ned på uforsvarlig behandling, og intern kamp om pasientene for å tjene mest mulig, melder VG.
Fått betalt pr. pasient
Ifølge brevet, som VG har fått tilgang til, har dette ført til uakseptable forhold ved Aker legevakt, der legene får «stykkprisbetalt» per pasient.
I brevet vises til det til at «kampen om pasientene har ført til svært korte konsultasjoner, bestilling av laboratorieprøver før man omtrent har snakket med pasienten, skriving av journalnotater etter vaktslutt, og opprop på nye pasienter før man har avsluttet forrige pasient».
Frykter dårlig pasientbehandling
- Vi er bekymret for at praksisen skal få uheldige utslag både for kvaliteten på pasientbehandlingen og på arbeidsmiljøet. Vi har sett at noen leger har svært mange pasienter, mens andre har få, sier seksjonsleder Fredrik Rønning Iversen ved Allmennlegevakten i Oslo til VG.
Hvis ikke situasjonen endres, kan legekontrakter sies opp med umiddelbar virkning.

Powered by Labrador CMS