Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Stener Kvinnsland ble årets helseleder

Haukeland-direktør og styreleder ved Oslo universitetssykehus, Stener Kvinnsland, er kåret til årets helseleder 2013.

Annons:
ÅRETS HELSELEDER: - Kvinnsland er en svært kunnskapsrik og analytisk leder med forstand, klokskap og stor arbeidskapasitet, heter det i begrunnelsen.

Stener Kvinnsland mottok Helselederprisen 2013 under den årlige lederkonferansen som Norsk sykehus- og helsetjenesteforening (NSH) nå arrangerer i Oslo med 500 ledere til stede.

– Svært kunnskapsrik og analytisk
«Kvinnsland er en svært kunnskapsrik og analytisk leder med forstand, klokskap og stor arbeidskapasitet. Han har i flere år evnet å lede gjennomføringen av krevende prosesser med store organisasjonsendringer og nødvendige budsjettinnstramminger, hvor den reelle effektiviseringen har vært formidabel, men over tid likevel absorbert i organisasjonen», heter det i begrunnelsen for valget.

Stener Kvinnsland ble foreslått av en samlet ledergruppe på Haukeland. Alle foretaksdirektørene i Helse Nord støttet dessuten nominasjonen.

– Bygger lojalitet
Det er også gjort et poeng av at Haukeland-direktøren de siste tre-fire årene har ledet et helseforetak i budsjettbalanse, og at han har en unik evne til å bygge lojalitet i sin store ledergruppe. Hans faste, månedlige møtepunkter med utvidet ledergruppe og møtene med ledere ute i organisasjonen har også gitt en unik involvering av lojale mellomledere ned i organisasjonen, heter det videre.

Direktøren blir også berømmet for sin svært tydelige måte å bidra til å sette riktig medisinsk prioritering kontinuerlig på dagsordenen. Det blir også lagt vekt på at organisasjonen under hans ledelse i økende grad har rettet fokuset mot pasientsikkerhet og videreutvikling av kvalitetssystemer.

Opptatt av arbeidsmiljøet
Kvinnsland har også lagt sterk vekt på arbeidsmiljø og å innfri HMS-krav. Han har verdsatt vernetjenestens bidrag til arbeidsmiljøet, ifølge begrunnelsen for tildelingen.

Relaterte saker

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

DM Arena-møter

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!