Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Stener Kvinnsland ble årets helseleder

Haukeland-direktør og styreleder ved Oslo universitetssykehus, Stener Kvinnsland, er kåret til årets helseleder 2013.

Annons:
ÅRETS HELSELEDER: - Kvinnsland er en svært kunnskapsrik og analytisk leder med forstand, klokskap og stor arbeidskapasitet, heter det i begrunnelsen.

Stener Kvinnsland mottok Helselederprisen 2013 under den årlige lederkonferansen som Norsk sykehus- og helsetjenesteforening (NSH) nå arrangerer i Oslo med 500 ledere til stede.

– Svært kunnskapsrik og analytisk
«Kvinnsland er en svært kunnskapsrik og analytisk leder med forstand, klokskap og stor arbeidskapasitet. Han har i flere år evnet å lede gjennomføringen av krevende prosesser med store organisasjonsendringer og nødvendige budsjettinnstramminger, hvor den reelle effektiviseringen har vært formidabel, men over tid likevel absorbert i organisasjonen», heter det i begrunnelsen for valget.

Stener Kvinnsland ble foreslått av en samlet ledergruppe på Haukeland. Alle foretaksdirektørene i Helse Nord støttet dessuten nominasjonen.

– Bygger lojalitet
Det er også gjort et poeng av at Haukeland-direktøren de siste tre-fire årene har ledet et helseforetak i budsjettbalanse, og at han har en unik evne til å bygge lojalitet i sin store ledergruppe. Hans faste, månedlige møtepunkter med utvidet ledergruppe og møtene med ledere ute i organisasjonen har også gitt en unik involvering av lojale mellomledere ned i organisasjonen, heter det videre.

Direktøren blir også berømmet for sin svært tydelige måte å bidra til å sette riktig medisinsk prioritering kontinuerlig på dagsordenen. Det blir også lagt vekt på at organisasjonen under hans ledelse i økende grad har rettet fokuset mot pasientsikkerhet og videreutvikling av kvalitetssystemer.

Opptatt av arbeidsmiljøet
Kvinnsland har også lagt sterk vekt på arbeidsmiljø og å innfri HMS-krav. Han har verdsatt vernetjenestens bidrag til arbeidsmiljøet, ifølge begrunnelsen for tildelingen.

Relaterte saker

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   2 + 5 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


Nyheter fra startsiden

Utbetalinger fra legemiddelindustrien

Slik sikret Danmark full åpenhet om industripengene

Bilde av Joachim Henriksen

Utbetalinger fra legemiddelindustrien

Samarbeider kun med åpne leger

Utbetalinger fra legemiddelindustrien

Søk i utbetalingene fra legemiddelindustrien

Oslo universitetssykehus

Går av som HR-direktør ved OUS

Kommende DM Arena-møter

Tidligere DM Arena-møter

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!