Vil bygge Campus Oslo over ny tunnel

Administrerende direktør Bjørn Erikstein vil legge Ringveien i tunnel og samle Oslo universitetssykehus i et nytt «Campus Oslo» og samlokalisere det med universitetet.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

OSLO/GREV WEDELS PLASS: OUS-direktør Bjørn Erikstein informerte i dag tidlig styret i Helse Sør-Øst om situasjonen ved det fusjonerte sykehuset, som i dag er spredt på fire steder og som sliter med mye gammel bygningsmasse.
Følg møtet på Twitter:

- Min visjon er å legge Ringveien i tunnel ved Rikshospitalet og samle hele Oslo universitetssykehus på Gaustad og å integrere sykehuset mot universitetet. Dette er noe jeg har tenkt på i fire-fem år, og jeg fikk ikke fred før jeg fikk avklart om det er mulig. Når det nå viser seg at dette kan være det, er dette noe vi må se nærmere på, fortalte han.

Direktøren fikk støtte fra både HSØ-direktør Bente Mikkelsen og de styremedlemmene som uttalte seg.

Skal lage et idédokument
Neste skritt er nå trolig styrebehandling i OUS-styret, før saken går videre til Helse Sør-Øst. Trolig blir dette en styresak i desembermøtet. Innen da er det aktuelt å nedfelle dette i et dokument som beskriver ideen om å samle all somatikk og psykisk helse på Gaustad.

Erikstein mener at et «Campus Oslo», som han kalte det, er en fordel for hele sykehuset. Ikke bare kan sykehuset samlokaliseres og slik sett innfri ideen bak selve sykehusfusjonen, det er også en fordel sett i lys av de mange kravene om bygningsmessige forbedringer som ikke minst Arbeidstilsynet har krevd gjennom en rekke pålegg.

- Vi har mange bygg som trenger betydelig oppgradering. Ved å samle sykehuset på Gaustad kan vi frigjøre arealer som kan brukes til andre ting, for eksempel boliger på Ullevål, sa han.

Etter behandling i OUS-styret er planen å ta dette opp med Helse Sør.Øst. Administrerende direktør Bente Mikkelsen etterlyste en tydelig plan, slik at alle aktørene kan gå i samme retning.

Støtte i Helse sørøst-styret
Ideen fikk støtte blant dem som uttalte seg.

- På denne måten vil vi få et senter i verdensklasse. Dette er gøy, repliserte nestleder Ansgar Gabrielsen, tidligere helseminister.

En av de ansattes representanter fulgte opp med å si at dette kan være noe som setter mot i hvem som helst.

- Dere fortjener all mulig ros, dette er det vi drømmer om, sa Bente Mikkelsen.

Powered by Labrador CMS