Nyheter for deg som jobber i helsevesenet. Annonser er kun beregnet for helsepersonell.

Annonser er kun beregnet for helsepersonell.

  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

«Pandemi-Preben» slutter

Smittevernekspert Preben Aavitsland slutter ved Folkehelseinstituttet.

Publisert: 2012-03-19 — 15.32 (Oppdatert: 2015-05-21 — 13.45)
Denne artikkelen er over syv år gammel.

En av landets mest profilerte smitteverneksperter, Preben Aavitsland slutter i dag ved Folkehelseinstituttet etter 21 år for å bruke mer tid på familien.

- Et tap
Aavitsland er også kjent for å twitre om smittevern under twitterkontoen @prebenspandemi. Den har nå skiftet navn i anledning at Aavitsland ikke lenger skal twitre for Folkehelseinstituttet.

– Et tap for instituttet, sier direktør Geir Stene-Larsen om at Aavitsland slutter.

- Tida er inne for å prioritere familien, som bor i Kristiansand, sier Aavitsland.

Har bursdag
- Men det var vemodig å levere oppsigelsen før jul og nå ha siste dag på jobben på min 49-årsdag, sier Aavitsland mandag ettermiddag, ifølge Folkehelseinstituttet.

Om Preben Aavitsland:

Aavitsland vært ansatt ved instituttet siden 1991 i ulike stillinger, blant annet som overlege, stabssjef, beredskapsdirektør, avdelingsdirektør (statsepidemiolog), fungerende divisjonsdirektør og til sist som assisterende divisjonsdirektør ved Divisjon for smittevern.

Han har også hatt viktige internasjonale oppgaver som medlem av fagrådet ved det europeiske smittevernsenteret ECDC i Stockholm, norsk medlem av EU-kommisjonens komite for smittevern, medisinsk ekspert i forhandlingene om nytt Internasjonalt helsereglement og medlem av den internasjonale komiteen som evaluerte WHOs pandemihåndtering.

Aavitsland har i tillegg hatt en viktig rolle i instituttets samarbeid med Russland og de baltiske landene.

Aavitsland har i løpet av karrieren vært sentral i håndteringen av flere store smittevernsaker i Norge, herunder det såkalte Dent-o-sept-utbruddet i 2002, SARS-trusselen i 2003, legionelloseutbruddet i Sarpsborg i 2005, E coli-utbruddet i 2006, og sist influensapandemien i 2009.

Skal forske
- Jeg skal nå først ha en lang vårferie i det fine sørlandsværet før jeg skal bygge opp min egen virksomhet som forsker og rådgiver i smittevern og beredskap, sier Aavitsland.

Direktør Geir Stene-Larsen sier Aavitsland har vært en viktig medarbeider for Folkehelseinstituttet, både som smittevernekspert, leder og krisehåndterer. – Vi mister med dette en av våre mest erfarne medarbeidere innen smittevern, sier direktør Geir Stene-Larsen. – Vi takker Preben Aavitsland for innsatsen og ønsker ham lykke til videre.

Relaterte saker
Norge står fast på vaksine-ordren – andre avbestiller

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!