Kortvarige avtaler til fem røntgeninstitutter Foto:

Kortvarige avtaler til fem røntgeninstitutter

Helse Sør-Øst har nå tildelt midlertidige avtaler innen radiologi, inntil en ny hovedanbudsrunde er i havn. Fem private leverandører har fått kortvarig avtale.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.


I mars måned vedtok lagmannsretten at  Helse Sør-Øst sin tildeling av radiologitjenesteri fjor var ugyldig. Dermed ble det behov for kortvarige avtaler med private leverandører i påvente av en ny hovedanbudsrunde.
Tre leverandører i Oslo
Det kom inn fem tilbud i konkurransen, og det regionale helseforetaket har tildelt avtale til Røntgensenteret, Aleris Helse, Unilabs Norge, Curato Røntgen og Helsehuset Kongsberg.
Ifølge Unilabs Norge skal instituttet dekke 60 prosent av behovet for private radiologitjenester i Oslo. De resterende 40 prosent skal dekkes av Aleris og Curato.
Det er også inngått kortvarige avtaler med leverandører i Kristiansand, Fredrikstad, Tønsberg, Porsgrunn, Drammen, Kongsberg, Hamar, Gjøvik og Lillestrøm.
Konkurransen om midlertidige avtaler har en økonomisk ramme på cirka 25 millioner kroner i måneden, melder Helse Sør-Øst.
Hovedavtaler om et halvt år
Direktør for eksterne helsetjenester i Helse Sør-Øst, Stig Grydeland, opplyser at arbeidet med ny anskaffelse for avtaler med lengre varighet er satt i gang. En slik prosess tar erfaringsvis nær et halvt år fra utlysning til kontraktsinngåelse.

Powered by Labrador CMS