Potenspiller gir kvinner lettere orgasme

Kvinner som har en partner som bruker potensmidler daglig, har langt høyere seksuell livskvalitet enn kvinner med menn som fikk placebo. De fikk oftere orgasme, hadde sex oftere og større seksuell velvære.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Mari Rian Hanger
En ny internasjonal undersøkelse viser at både kvinner og menn får forbedret sin seksuelle livskvalitet med daglig potensbehandling.
Studien er publisert i Journal of Sexual Medicine
Fikk lettere orgasme
Det var altså ikke bare mannen som fikk et bedre sexliv av potensmedisinen. Partnerne deres kunne melde om at de hadde lettere for å få orgasme, hadde oftere og mer langvarig sex, og følte et større velbehag enn partnerne til menn som fikk placebomedisin (narremedisin). Forskjellene var signifikante.  
Det har tidligere vært lite forskning på effekten på de kvinnelige partnernes seksualliv, når menn benytter potensmidler.
342 par
342 par deltok i den internasjonale undersøkelsen. De fikk enten tadalafil 5 mg eller placebo-medisin daglig i tolv uker.
Den seksuelle livskvaliteten ble målt gjennom et spørreskjema kalt SQoL, som står for Sexual Quality of Life. For kvinnene økte kvaliteten fra fem SQoL-poeng til 32,4 SQoL-poeng.

Powered by Labrador CMS