ØKER BUDSJETTET: Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol og Støre-regjeringen øker tildelingen ALIS og legevakt. Foto: Vidar Sandnes

ØKER BUDSJETTET: Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol og Støre-regjeringen øker tildelingen ALIS og legevakt.

Foto: Vidar Sandnes

Setter av 100 millioner mer til fastlegeordningen

Støre-regjeringen vil sette av 100 millioner mer i statsbudsjettet til fastlegeordningen. 

Publisert

Det skriver Aftenposten.

Mandag klokken 12 legger den nye regjeringen frem en tilleggsproposisjon til statsbudsjettet for 2022 som ble lagt frem av den avtroppende Solberg-regjeringen i midten av oktober. 

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol ga etter valget uttrykk for at hun ville redde fastlegeordningen først. Da hun kommenterte statsbudsjettet, sa hun at Solberg-regjeringen ikke hadde benyttet seg av anledningen til å redde fastlegeordningen.

50/50

Ifølge Aftenposten vil 100 millioner settes av for å styrke fastlegeordningen. 50 millioner skal gå til ALIS-ordningen og 50 millioner til tilskudd til i de mest rekrutteringssvake kommunene.

– Det trengs nå umiddelbar handling og mer midler for å stabilisere fastlegeordningen. Vi vil styrke fastlegeordningen slik at rekruttering og stabil legedekning sikres i hele landet, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol til Aftenposten.

Legeforeningens underforeninger for allmennleger er imidlertid kritiske til at satsningen er for liten, skriver avisen.

Lederne Nils Kristian Klev i Allmennlegeforeningen og Marte Kvittum Tangen i Norsk forening for allmennmedisin har regnet på effekten av økningen. 

De hevder at budsjettforslaget innebærer en økning av basistilskuddet på 11 kr i 2022 og gjør det mulig å redusere fastlegelisten med fem pasienter.

– Det vil i gjennomsnitt bety at en lege kan redusere sin ukentlige arbeidstid med 10 minutter, sier Klev og Tangen til Aftenposten.

Powered by Labrador CMS