ØKER BUDSJETTET: Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol og Støre-regjeringen øker tildelingen ALIS og legevakt.

Foto: Vidar Sandnes

Setter av 100 millioner mer til fastlegeordningen

Støre-regjeringen vil sette av 100 millioner mer i statsbudsjettet til fastlegeordningen. 

Publisert

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

Det skriver Aftenposten.

Mandag klokken 12 legger den nye regjeringen frem en tilleggsproposisjon til statsbudsjettet for 2022 som ble lagt frem av den avtroppende Solberg-regjeringen i midten av oktober. 

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol ga etter valget uttrykk for at hun ville redde fastlegeordningen først. Da hun kommenterte statsbudsjettet, sa hun at Solberg-regjeringen ikke hadde benyttet seg av anledningen til å redde fastlegeordningen.

50/50

Ifølge Aftenposten vil 100 millioner settes av for å styrke fastlegeordningen. 50 millioner skal gå til ALIS-ordningen og 50 millioner til tilskudd til i de mest rekrutteringssvake kommunene.

– Det trengs nå umiddelbar handling og mer midler for å stabilisere fastlegeordningen. Vi vil styrke fastlegeordningen slik at rekruttering og stabil legedekning sikres i hele landet, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol til Aftenposten.

Legeforeningens underforeninger for allmennleger er imidlertid kritiske til at satsningen er for liten, skriver avisen.

Lederne Nils Kristian Klev i Allmennlegeforeningen og Marte Kvittum Tangen i Norsk forening for allmennmedisin har regnet på effekten av økningen. 

De hevder at budsjettforslaget innebærer en økning av basistilskuddet på 11 kr i 2022 og gjør det mulig å redusere fastlegelisten med fem pasienter.

– Det vil i gjennomsnitt bety at en lege kan redusere sin ukentlige arbeidstid med 10 minutter, sier Klev og Tangen til Aftenposten.

Powered by Labrador CMS