Kathrine Mehlin blir ny administrerende direktør. 

Foto: Boots apotek

Hun er ny Boots-sjef

Kathrine Mehlin blir ny administrerende direktør i Alliance Healthcare Norge Apotekdrift AS

Publisert

Det melder Alliance Healthcare Norge Apotekdrift i en pressemelding. De eier og driver Boots-apotekene og legemiddelgrossisten Alliance Healthcare Norge AS.

I en pressemelding framgår det også at selskapets tidligere administrerende direktør, Anders Larsson har valgt å søke nye utfordringer andre steder, etter seks år i selskapet.

Til Dagens Medisin sier Kathrine Mehlin at hun ser på det som en fantastisk mulighet og utfordring. Hun har hatt rollen som kommersiell direktør i selskapet i tre år, før hun nå tar over den øverste sjefsstolen. 

– Dette er et velfungerende selskap, med enormt kompetente medarbeidere. Sammen med dem blir det spennende å stake ut kursen fremover. Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på arbeidet, sier hun.

Mehlin har tidligere hatt ledende stillinger i Perrigo og Procter & Gamble, før hun kom til Alliance Health Care Norge Apotekdrift. 

– Hva kan dere bli bedre på framover? 

– Markedet, med den makroøkonomiske situasjonen verden er vi, vil by på mange utfordringer den nærmeste tiden, så vi har en rekke ting vi vi vet vi må jobbe med å finne løsninger på. Vi må hele tiden fokusere på å være relevante for kunden og å gi kunden en god opplevelse hos oss, uansett hvilken kanal kunden møter oss i. Det er noe man alltid kan bli bedre på, og som vi kontinuerlig må fortsette å jobbe med.

 – Hva blir din viktigste jobb i din nye stilling?

 – Mine viktigste oppgaver er å sørge for helhetlig, sunn og god ledelse, både fra et markedsperspektiv, men ikke minst fra et medarbeiderperspektiv. Min rolle er både å sørge for at vi viderefører det beste av det vi har opparbeidet gjennom årene med stabilitet og trygghet, men også å kunne ta tøffe beslutninger når det trengs.

Hun legger til:

– Apotekene forvalter kundenes tillit, og bidrar betydelig til folkehelsen, og det har jeg enorm respekt for. Som legemiddelgrossist er det avgjørende at vi er leveringsdyktige, slik at riktig pasient får riktig medisin til riktig tid, uansett om det er via primærapotek eller på sykehus.

Alliance Healthcare Norge Apotekdrift AS (Boots-apotekene) omsatte i 2020 for 4,25 milliarder kroner, og hadde et resultat før skatt på 45 millioner kroner. Alliance Healthcare Norge AS (legemiddelgrossisten) omsatte for 8,85 milliarder kroner i 2020, og hadde et resultat før skatt på 136 millioner kroner. Begge selskapene eies av det amerikanske selskapet AmerisourceBergen, etter at de i 2021 ble kjøpt opp. Før dette var de eid av det britiske selskapet WBA UK Holdco 1 LTD. 

Powered by Labrador CMS